Skoda пуска много евтини коли

Чешката марка Skoda започва разработка на цяла гама от нискобюджетни автомобили, като идеята е да се противопостави на Dacia.

Основният акцент, на който първоначално ще заложат чехите, са коли, които да влязат в пряка конкуренция с Duster и Logan.

YouTube

С разработката на евтините „шкоди“ се е заел индийският офис на компанията, където се очаква първата им поява. По-интересното е, че тези нови евтини модели няма да са предназначени само за пазарите в Индия, а и за тези в Европа.

За да съперничат на всички фронтове Skoda разработва няколко нови модела. Първият е компактен кросоувър, който ще се прави на модифицираната платформа MQB A0. В момента на тази база се правят Skoda Scala, Volkswagen Polo и SEAT Ibiza.

Предвестникът на евтините „шкоди“ ще се появи на бял свят през февруари 2020 и най-вероятно ще е изпълнен в новия корпоративен стил на марката. Като „вдъхновител“ на новия евтин кросоувър ще се явява модела Kamiq, който също е базиран на платформата MQB A0.

Любопитно е още, че към края на следващата година новият евтин кросоувър ще бъде готов в серийния си вид и ще постъпи за продажба в дилърските центрове. В началото на 2021-а пък ще се появи евтиният седан на Skoda, който ще конкурира Logan.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе