Тургеневци похортуваха и се наддумваха на мегдана в Библиотеката

Предколедно наддумване на мегдана си спретнаха възпитаниците на Сийка Маринова от ІV „а” клас на ОУ „ Ив. С. Тургенев”. Домакин на чудесната хрумка бе РБ „Проф. Боян Пенев”, подходящо място по иновативен начин за любознателно включване в Националната седмица на четенето.

На импровизирания мегдан около празничната елха сладкодумните ученици показаха, че прекрасно преразказват народни приказки, спазвайки правилото да не цитират, да избягват повторения и умело да използват синоними. И не само това – да извличат народните мъдрости, които ги възпитават в ценности. Показаха, че имат добри познания при възприемането на стари и диалектни думи.

YouTube

Извличайки поуките, акцентирайки на празниците, които наближават, всички се обединиха около посланието – по-често да се усмихваме, да творим чудеса и да бъдем добри.

Специален гост бе Радка Стоянова, която малко преди да започне седянката научила за нея. Тя остана приятно впечатлена от децата и техният преподавател, поздрави ги за любознателността и ги мотивира да не спират да търсят в малките мигове в живота надеждата, която е езика на есперанто. Не пропусна да им сподели своите спомени от седянките на мегдана, които с интерес децата слушаха.

На Библиотеката, домакин на седянката, децата подариха Коледно пано, изява на групата за занимания по интереси „Приложни изкуства и арт занимания” с посланието – „Не спирайте да разпалвате пламъчето на знание в нашите детски души”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе