Благотворителен коктейл в Кубрат събра над 2000 лева за дете

В Ритуалната зала при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Кубрат се проведе традиционна празнична среща-коктейл на кмета на общината Алкин Неби с кметовете на селата, общинските съветници, ръководители на различни институции, учреждения и НПО, директори на учебни заведения, бизнесмени. Традиционният коктейл води началото си по инициатива на местния бизнес и от 2018 г. той е с благотворителна цел, посочи градоначалникът на Кубрат.

YouTube

В своето изказване кметът сподели, че отиващата си година е била динамична за общината, а също и за местния бизнес. Той пожела на всички присъстващи най-вече здраве и весело посрещане на коледните и новогодишни празници. Благотворителния коктейл в лудогорския град успя да събере сумата от 2085 лв. в подкрепа на Марина Георгиева – ученичка от 4 „В“ клас при Средно училище „Христо Ботев“ в Кубрат. Набраната сума ще бъде изплащана ежемесечно и във вид на стипендия. „Заради личностните й качества и постигнати резултати в учебния процес ученичката заслужава да получи духовна и материална подкрепа“, мотивира се в свое становище местната управа.

Благотворителната среща откриха група снажни коледари, които с песни и наричания пожелаха на всички здраве, щастие и берекет. За здраве пък малки дечица с грейнали усмивки сурвакаха всички присъстващи. За всички коледари и сурвакарчета бяха осигурени подаръци от общината, връчени лично от кмета Алкин Неби и председателят на общинския парламент Хюсеин Юмеров.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе