Денчо Бояджиев и Милена Орешкова се срещнаха с директора на детската градина в Гецово

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и заместник-кметът Милена Орешкова се срещнаха с директора на ДГ“Здравец“-Гецово Милена Христова във връзка със сигнали, подадени в Община Разград от родители и служител в учебното заведение. И на четирите сигнала бе намерено решение по време на разговора или непосредствено след него.

Детската градина се посещава от 42 деца, които в следобедните часове се събират в една група, което затруднява учебно-възпитателният процес, допустимият по закон брой деца в една група е 25 – оплакаха се родители. Това е така, тъй като учителката, назначена за втората група през септември, е излязла в дългосрочен болнични, а на нейно място не е назначен заместващ учител, това обаче ще се случи след Нова година – увери директорката. Децата, които живеят в Осенец и Дряновец, се прибират по родните си места с училищен автобус още около 15,00 ч., което създава неудобства за работещите родители – е вторият сигнал. Този проблем също бе решен по време на разговора, уточнено бе, че рейсът ще минава в по-късен час – 17,00 ч. Според третия сигнал градината няма да работи на 6 януари, директорката обясни, че това нейно решение е коригирано и градината ще приеме своите възпитаници на Йордановден. Учителката, която е в болнични, също е подала сигнал, че предстои освобождаването й, което не е съобразено със законовите изисквания. 

YouTube

Директорът на детската градина в Гецово обясни, че има затруднения при обособяването на помещение за втората група, тъй като не е осигурено отопление освен с калорифер. Обсъждан е вариант с инсталиране на котел и парна инсталация, котелът вече е закупен, предстои монтирането на инсталацията. В първите работни дни на Новата година от служители в „ОП”Парсктрой” ще бъдат монтирани и още детски легла, които тъй като по думите на Христова част от наличните са повредени.

а

По-добра комуникация с родителите препоръча на директорката кметът Бояджиев, Христова увери, че през януари предстои родителска среща, на която ще бъдат представени решенията на поставените от хората проблеми.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе