Общинските съветници в Исперих организираха благотворителна инициатива с участието на деца от детските градини

В дните преди дългоочакваните от всички коледни и новогодишни празници общинските съветници в Исперих организираха благотворителна инициатива. На централния площад в града те поканиха директори, учители и деца от всички детски заведения в общината, за да изработят и украсят сурвакници, които по-късно през деня бяха изложени на коледно-новогодишния базар, организиран от местното читалище. „Средствата от продажбата на сурвакниците ще бъдат дарени за лечението на местен общественик и радетел за съхраняването и опазването на духовността и културата в нашата община“, коментира председателят на Общински съвет – Исперих Бейти Бекир.

С много вълнение и трепет децата вплетоха в сурвакниците своите енергия и наричания за здрава, мирна и щастлива нова година. В украсяването на новогодишния символ се включиха всички общински съветници и кметове на кметства, които също бяха поканени на мероприятието.

YouTube

Освен сурвакниците, децата изработиха играчки, символ на градината, която посещават. С тях възпитаниците на местните забавачки закичиха няколко коледни дръвчета, монтирани пред паметника на хан Аспарух.

Истинска еуфория предизвика неочакваната поява на Дядо Коледа, който пристигна с куп подаръци за детските градини, осигурени от Общински съвет – Исперих. Заедно с добрия старец председателят на общинския съвет раздаде подаръците на децата и пожела на всички здрава, щастлива и успешна нова година. За труда, който положиха, малчуганите бяха възнаградени и с лакомства, осигурени от общинския съветник от ПП ГЕРБ Христо Аргилов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе