Как да се върнете на работа на място, което сте напуснали

Когато напускате работа, често причината се дължи на приемането на по-изгодно работно предложение, по-голяма свобода, повече възможности за растеж и др. Или поне надеждата е такава.

Може да последват обаче няколко месеца, през които да осъзнаете, че по-голямата заплата е свързана с прекоремно много часове работа, напрегната обстановка и ужасен мениджър на главата Ви. В такива моменти осъзнавате, че сте направили грешка и започвате да изпитвате носталгия.

YouTube

Как да си поискате обратно работното място?

1. Помислете защо напуснахте

Бяхте ли истински доволни от работните условия или просто обмисляте връщане, защото настоящата Ви работа не се оказа това, което сте искали? Важно е да оцените правилно своите причини преди да предприемете крачка. Не се свързвайте с предишния си работодател, ако не сте 100% сигурни.

2. Обърнете се вежливо

Ако сте напуснали работното място, без да горите мостове, свържете се с предишния си мениджър или близък колега, за да поразпитате. Има ли вече някой на Вашето място, търси ли се нов служител.. Бъдете уверени и честни, говорете искрено за желанието си да се завърнете.

3. Кандидатствайте по съответния ред

Веднъж щом сте подали сигнал, изпратете кандидатурата си. Посочете всички неща, които искате да изтъкнете като плюсове – какво научихте, какви идеи за развитие имате, кои са новите Ви умения. Запомнете – няма да сте единственият кандидат за позицията. Използвайте като предимство факта, че вече сте запознати с културата на компанията.

4. Подгответе се за интервюто

Бъдете готови да изведете на преден план защо искате да се върнете. Трябва да убедите ръководството, че смятате да останете задълго и все още изпитвате лоялност към компанията.

5. Преговаряйте

Може това да Ви плаши, но винаги искайте повече. Щом като сте минали напред в подбора, то определено към Вас има интерес. Това означава, че е възможно да получите по-високо заплащане.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе