Защо жените трябва да тренират повече от мъжете за едни и същи резултати

Повечето жени смятат, че ако тренират с по-големи тежести ще заприличат на мъже и ще станат прекалено мускулести. Нещата, обаче, са доста по-сложни. Основната спънка е много по-малкото количество на тестостерон в женското тяло. Ако мъж и жена спазват абсолютно еднаква диета и тренират по един и същ начин, резултатите им дори няма да се доближат – всичко ще е в полза на мъжа. За дамите е много по-трудно да натрупват мускулна маса.

Също така, много жени се концентрират върху долната част на тялото, забравяйки ръцете, раменете, гърба. А за постигането на красиво и хармонично тяло, трябва да се постигне баланс.

YouTube

Има 4 основни съвета за тренировките при жените:

№1 Тренировките ви трябва да бъдат почти винаги до отказ

Мъжете винаги ще имат по-малко упражнения в тренировките си от жените по една проста причина – жените са по-издръжливи. Те могат да тренират по-дълго и по-интензивно от мъжете. Ето защо, ако в програмата на 1 мъж се появи ден с например 10 упражнения, това веднага ще го хвърли в паника, докато за една жена това си е напълно нормално. Ето защо, момичета, не се страхувайте да тренирате до отказ на мускулите ви, това е вашето оръжие срещу несправедливите женски хормони, които ви пречат да постигате лесно фитнес резултатите си.

№2 Правете повече серии

Тъй като жените са издръжливи, но не толкова силни като мъжете, по-удобно за тях е да правят повече серии, с по-малки тежести.

№3 Почивайте по-малко между сериите

Интензивността на упражненията е еднакво важна както за мъжете, така и за жените. И тъй като жените са по-издръжливи, за тях е по-лесно да направят тренировката по-интензивна не чрез увеличаване на тежестите, а с по-кратки почивки между самите серии.

№4 Използвайте по-висока честота на тренировките

Жените могат да тренират повече пъти през седмицата, дори до 6 пъти. В същото време, 3-4 тренировки са по-добрата идея за мъжете.

Източник: Framar.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе