Община Разград осигури подслон на бездомник и на семейство без жилище с две малки деца

Служители на Община Разград заедно с представители на Дирекция „Социално подпомагане“-Разград оказаха днес съдействие в два случая на останали без дом хора.

По случая с 48-годишния Георги Георгиев местната управа се самосезира от публикации в социалните мрежи, насочващи към статия в местна онлайн медия. Мъжът е останал без жилище след смъртта на майка си и през последните дни е забелязан да спи пред спортна зала „Лудогорец“. Старши експерт в отдел „Социални дейности“ в Община Разград Кольо Колев и директорът на Дирекция „Социално подпомагане“-Разград Радостина Неделчева се срещнаха с Георги Георгиев и обсъдиха с него възможността от днес да бъде настанен в помещение в Дома за стари хора, което се използва в кризисни ситуации, при които възниква спешна нужда от осигуряване на временен подслон и подкрепа. Заповедта за настаняване е подписана от кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, тя е със срок до 17 януари, след което съществува възможност срокът да бъде удължен, но междувременно ще се търси възможност за постоянно настаняване. В заповедта е включена и възможност да се предоставя услугата „Обществена трапезария“, необходимо е още мъжът да се регистрира в Бюрото по труда, за да получава подпомагане оттам, както и възможности за намиране на работа.

YouTube

Вторият за деня случай на изпаднали в беда хора бе на 34-годишния Станьо Христов, 41-годишната Гинка Янева и двете им деца – едногодишната Велена и тригодишната Албена. Мъжът е с адресна регистрация в Разград, но от години не живее тук, няма имоти в града, тъй като с майка си е живял в общинско жилище, което вече не съществува. Жената е от село в Добричко. Семейството е живяло в различни населени места на страната, където са намирали за кратко препитание. В Разград са от 23 декември, приютили се за няколко дни у роднини, но имат намерение да се установят тук. Докато мъжът си намери работа, отново със заповед на кмета Бояджиев жената и двете деца ще бъдат настанени в социалната услуга „Майка и бебе“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе