Община Исперих със съобщение по повод зачестилите случаи на отравяне на бездомните кучета

Във връзка със зачестилите случаи на отравяне на бездомни кучета следва да уведомим всички граждани на община Исперих, че Общинска администрация – Исперих строго и категорично осъжда подобно нехуманно и престъпно отношение към животните.

Община Исперих оказва пълно съдействие на разследващите органи. На полицейските служители са предоставени видеозаписи от охранителните камери, а откритите мъртви животни са откарани за експертиза във ветеринарна клиника с цел установяване точната причина за смъртта им.

YouTube

Молим всеки гражданин, който има информация, която би помогнала за изясняване на извършителя/извършителите, да подаде сигнал в Районно управление – Исперих.

Още веднъж напомняме на всички граждани, че едни от основните начини за справяне с популацията на безстопанствените кучета са навременната кастрация и регистрация не само на бездомните кучета, но и на животните, които имат стопани.

Уверяваме всички жители на града, че Община Исперих ще приложи всички необходими мерки за устойчиво решаване на проблема.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе