Разградчани ще отпразнуват Йордановден в ледени води

Снимка: Валентин Найденов

Тази година отново разградчани ще отбележат Йордановден.

На 06.01.2020 от 11.00 часа на язовир „Пчелина“ най-смелите мъже в града, които не се плашат от студ и лед, ще се потопят в ледените води.

YouTube

Гостите е нужно да носят добро настроение и много усмивки, за да бъде здрава, успешна и плодородна новата година.

Организаторите очакват и най-малките граждани, на които разчитат един ден да продължат традицията.

Във връзка с гарантиране на сигурността и недопускане на пътно-транспортни произшествия с участие на моторни превозни средства и пешеходци при провеждането на общоградско мероприятие – хвърляне на Богоявленски кръст във водата на язовир „Пчелин 2“ на 06.01.2020 г. Община Разград уведомява за следното:

  1. Мероприятието ще се проведе на 06.01.2020 г. за времето от 11,00 до 13,00 ч. ;
  2. Участници и зрители ще паркират моторните си превозни средства на местен път в местността „Пчелина“ както следва:
  • Пред язовир „Пчелин 2“ от лявата страна по посока на движението до язовир „Пчелина 1“(язовир „Пчелина“ е първият язовир при движение от град Разград в посока комплекс „Делфин“)
  • От язовир „Пчелин 1“ до автобусна спирка „Колибите“ вдясно по посока на движението;
  • Забранява се паркирането на моторни превозни средства на местата, находящи се непосредствено до язовир „Пчелина 2“, същите са определени за екип на ЦСМП-Разград и длъжностни лица от Община Разград, ангажирани с мероприятието;
  • Забранява се паркирането на МПС на главен път III-204 Разград – Попово
  1. С оглед безопасността на гражданите и организиране движението в района на провеждане на християнския ритуал, на място ще изпълняват служебни задачи служители на РУ-Разград и разпоредители на Община Разград.
  2. Апелираме към гражданите, които възнамеряват да посетят мероприятието, свързано с Йордановден, стриктно да спазват указанията и разпорежданията на длъжностните лица по паркиране, придвижване и спазване на безопасните отстояния от бреговата ивица на водоема – обозначени с ленти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе