С нов училищен автобус се сдоби ОУ „Васил Априлов” в град Исперих

Днес, 8 януари 2020 г., областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен връчи ключовете за нов училищен автобус на Заместник-директора на Основно училище „Васил Априлов”, град Исперих – Пламен Цанев, заедно с началника на Регионалното управление на образованието Разград Ангел Петков.

Превозното средство е предоставено от Министерството на образованието и науката, със съдействието на Областния управител и на Регионално управление на образованието Разград. Автобусът е 32+1 местен, марка „Isuzu“ и е оборудван съгласно нормативните изисквания за превоз на деца и ученици. С новия автобус се удовлетворяват потребностите на средищното училище за транспортирането на децата и учениците от други населени места. В момента в образователна институция се обучават 600 ученици, като над една трета от тях пътуват ежедневно.

Областният управител заяви пред колектива на училището, че образованието продължава да бъде един от основните приоритети на правителството и че резултатите от последователната политика в тази насока са налице: осигуряват се добри условия за провеждане на учебните занятия в училищата, вкл. повишаване на доходите на учителите и подобряване на материално-техническата база, с което учителската професия започва да става все по-привлекателна. Той призова учениците към по-голямо старание в учебния процес, а предавателите към професионализъм, за постигане на още по-добри резултати при външното оценяване. Гюнай Хюсмен сподели, че като бивш възпитаник на това училище, се гордея със своите учители и тези след тях, затова, че продължават да допринасят за развитието на по-доброто бъдеще на Исперих.

Ангел Петков посочи Регионално управление на образованието активно работи за подобряване на условията в учебните заведения в област Разград и изрази увереността си, че приоритезирането на образованието ще амбицира преподавателите и учениците в областта за завоюване на още по-големи постижения в учението.

Това е третият нов училищен автобус за област Разград през последните месеци, след отпуснатите превозни средства за Основно училище „Никола Икономов“, гр. Разград и Професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие „Ал. Стамболийски“, гр. Лозница.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]dm petroleum

Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе