60 проекта на ученици от цялата страна са допуснати до участие в поредното издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”

60 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас са допуснати до участие в XII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2019/2020 г., иницииран в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

Конкурсът е организиран от Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на околната среда и водите, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Офиса на Световната здравна организация (СЗО) за България, Българския младежки Червен кръст и Представителството на Европейската комисия в България.

YouTube

Тазгодишното поредно издание на конкурса ще продължи до 10 май 2020 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни. Тогава на официална церемония ще бъдат отличени авторите на 60-те проекта-финалисти. Наградени ще бъдат 9 проекта, класирани съответно на първо, второ и трето място (по З във всяка от възрастовите категории 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас; 3 проекта, класирани за поощрителни награди (по един във всяка възрастова категория).

Министерството на здравеопазването, Офисът на Световната здравна организация (СЗО) за България, Българският младежки Червен кръст и Представителството на Европейската комисия в България осигуряват по една предметна награда в категорията „Специални постижения в областта на опазване на здравето“.

Списъци с допуснати до участие във втора фаза на конкурса може да намерите на този линк.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе