Деан Дацев: Има модерно решение на хроничния проблем със запушените канали

Собственикът на фирма „H2O 2012” ЕООД пуска за първи път в Разград бус с високотехнологично оборудване, предлага на гражданите качествени услуги на атрактивни цени.

Г-н Дацев, стана ясно, че от 13 януари Вие и Вашата фирма ще предложите на гражданите новаторска за нашия град и региона услуга, каква е тя?

Услугата, която предлагам, е почистване на канали, но със съвременна, високотехнологична техника. Тя ще е предназначена за малкия бизнес и гражданите. Ще помагаме при проблеми с канализацията в заведения, жилищни блокове и къщи. Нещо, което досега не сме правили. Без никакви преувеличения мога да кажа, че през годините фирма „H2 O 2012” ЕООД се е превърнала в запазена марка, символ на професионализъм и добре свършена работа. Аз съм първият в Разград и региона предприемач, внесъл техника за почистване на канали и започнал да развива такава дейност.

Казахте, че от години сте на пазара, но сега за първи път предлагате такава услуга за малкия бизнес и гражданите. Защо?

Просто досега ангажиментите ми бяха свързани с корпоративни клиенти, големи заводи и фабрики. Аз работя с всички по-големите фирми в региона и досега бях изцяло концентриран върху този тип клиенти. Много хора в града и региона обаче започнаха да ме търсят за помощ, защото стана ясно, че запушените канали са доста болезнен проблем от ежедневието им. Мнозина са го преживели и знаят какво е да се събудиш примерно някоя сутрин, а жилището ти да е потънало в нечистотии. Чувствам се ангажиран към Разград. Смята се, че малък град от такъв тип не предоставя големи възможности, но аз не споделям такива оценки. Ако човек е креативен и предприемчив, може да успее тук и съм се убедил в това от личен опит. От друга страна вярвам, че хората в града заслужават да имат всички условия и придобивки, на които се радват живеещите в големите градове. Затова искам да помогна на всеки един човек и предлагам модерно и ефективно решение на този наистина хроничен проблем.

С какво е по-различно това, което предлагате и как ще убедите потребителите, че трябва да се доверят на Вашата фирма?

Инвестирах в мобилен бус, с пълно най-съвременно оборудване, каквото досега не е виждано в Разград и региона. В автомобила има диагностична апаратура, с камера. Камерата е подвижна, влиза в тръбата и може много точно да се установи проблема в канализацията. Вижда се къде е запушена, с какво, здрава ли е тръбата или е счупена. Освен това бусът разполага с почистваща техника, която нагнетява вода под високо налягане от 160 бара.

Какво е предимството на тази диагностична апаратура и на техниката под високо налягане, в сравнение с предлаганото досега в тази сфера на местно ниво?

Предимствата са огромни. Както в медицината не може да има лечение без точна диагноза, така и тук няма как да предложиш решение, което да е бързо, ефективно, без излишни усложнения, главоболия и разходи, ако нямаш ясна представа с какво си имаш работа.

До какви усложнения би могло да доведе това да работиш, без да си наясно какъв всъщност е проблемът?

Когато не си наясно с проблема, вместо да го решиш, го усложняваш. Викаш примерно багер, който копае напразно, трошиш тръби, влизаш в неприятности и разходи за нещо, което може да се свърши просто и лесно.  

А защо е толкова важно да се залага на техника, която вкарва вода под високо налягане в канализацията?

Важно е, защото това е единственият начин да се отстранят всички налепи по тръбата и тя да бъде изчистена наистина и напълно. За съжаление съм се сблъсквал със случаи, в които е използвана по-стара и евтина техника, на принципа „с трици да ловиш маймуни”. Обяснено най-просто тя работи по следния начин – пуска се с машина в тръбата една спираловидна пружина, която отваря в напластяванията малък отвор. През него отходните води започват да изтичат наистина, но за кратко. След това всичко започва отначало. Много разградчани са се убедили от личен опит в това, което казвам, и са ме търсили да помогна. Те знаят, че ефектът от почистването под налягане е съвсем различен и решава проблема изцяло. Това е особено важно за канализацията в заведенията за обществено хранене и магазините, в които се приготвя храна. Знаете, че често остатъчната мазнина попада в канализацията, напластява се в тръбите и ги запушва. Апаратурата, която работи с високо налягане, гарантира трайно решение.

Голяма ли е инвестицията?

Не е голяма, а много голяма, но това е начинът, ако искаш да предложиш високо качество.

 Това означава ли, че цените ще са по-високи от средните на пазара на този тип услуги?

Не, цените са подобни и по-ниски, но качеството несравнимо по-високо.

Казахте, че проблемът със запушените канали е сериозен, защо е така, какво толкова изхвърлят хората в тоалетните си?

Хората се предоверяват на твърдения, като това от рекламите, че тоалетната хартия се разгражда сама. Няма такова нещо. Мокрите кърпички и хигиенните материали също не се разграждат, а мнозина ги пускат в канализацията. Става малко като във вица „аз пазя, ама другите не пазят”. Тоест, дори Вие да не постъпвате така, ако имате във входа на жилищния блок или кооперация съсед, който го прави, въпрос на време е да се стигне до запушване на тръбите, с всички произтичащи от това неприятни последици. Най-лошото е, че се изхвърлят и далеч по-шокиращи неща. Намирали сме всевъзможни туршии, кисело зеле, гащи и дори якета.

Работите с големите фирми в региона, разкажете малко повече за това?

Поддържаме канализационните им системи и дори пречиствателни станции. Разполагаме с четири големи канални машини, също оборудвани с най-модерна апаратура.

Вероятно развивате и друга дейност, каква е тя?

Предлагаме метачни машини за промишлени зони, халета, цехове и т.н. Извършваме специална услуга за тежкотоварнапътна помощ на автобуси и камиони, като, разбира се, разполагаме с нужната техника за това. Не случайно с успех работим в тази сфера вече три години. И нещо малко по-нестандартно, от година имаме техника за преместване на дървета. В много случаи се оказва, че растенията пречат по някаква причина. Тази техника позволява дървото да не се унищожава, а внимателно да се извади, заедно с корените и да се засади на друго място. В момента преместваме такава растителност във Варна.

И последно, по какъв начин може нуждаещите се от такива услуги да се свържат с вас?

Телефоните ни за контакт са 089 661 8901 и 088 767 9446. По-подробна информация за дейността и услугите, които предлагаме, може да получите и от сайта ни www.h2o-clean.com.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе