Полицията проверява ВиК дружества и площадки за отпадъци в Разградска област

Във връзка с разпореждания на главния секретар на МВР са извършени съвместни проверки от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР Разград и ТД“ДАНС“ – Разград на всички оператори предоставящи ВиК услуги на територията на област Разград. Проверките са с цел установяване на наличното количество питейна вода и възможни проблеми при снабдяването на населението с нея, съобщи на брифинг пред журналисти днес директорът на ОДМВР старши комисар Ивайло Йовчев. Той уточни, че събраната информация от извършените проверки ще се докладва в ГД „Национална полиция“ МВР и след анализ, при възникнала необходимост, ще бъдат извършени допълнителни проверки на конкретни дейности на ВиК операторите. Същевременно вървят проверки и по спазване на изискванията на Закона за управление на отпадъците /ЗУО/ и Закона за опазване на околната среда. Към момента тече селектиране на обектите, които подлежат на проверка, като ще бъдат предприети действия и за установяване на нерегламентирани депа за съхранение на отпадъци. За последните 5 годините в ОДМВР-Разград са образувани 48 досъдебни производства, свързани с неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа, съобщи старши комисар Йовчев.

YouTube

Намаление с 11% при регистрираните криминални престъпления отчита ОДМВР-Разград за 2019 година. Коефициентът на престъпност е 978,36 престъпления на 100 хил.души, за 2018 г. е бил 1097,76, уточни директорът. През декември са проведени 30 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки ПТП.

От 01.12.2019г. до 31.12.2019г. на територията на Област Разград са настъпили общо 56 ПТП, от които 15 тежки с един загинал и 19 ранени. Заснети са общо 1308 нарушения на скоростните режими от водачи. Най-фрапиращи от тях са:

На 21.12.2019г. в гр.Завет, ул.“Освобождение“, при ограничение от 50км./ч. за населено място, водачът на л.а. „Опел“ със софийска регистрация е управлявал посоченото МПС със 129 км./ч.;

На 25.12.2019г. по път II-23, при км.42+400, в посока от гр.Кубрат за с.Беловец, като при ограничение от 60км. за извън населено място, водачът на л.а. с марка „Пежо“ и с разградски регистрационен номер е управлявал посоченото МПС със засечена скорост от 108 км./ч.
За извършени нарушения на скоростните режими през предходни периоди в ОДМВР – Разград за м.декември са съставени 1100 електронни фиша.

През декември 2019 г. са съставени общо 2653 документа /АУАН и глоби по фиш/ за извършени нарушения по ЗДвП, като броят на съставените такива документи за същия период на 2018г. е 1247. Наблюдава се ръст с 1406 документа или с 112,7%, съобщи на брифинга комисар Божидар Божков, началник отдел „Охранителна полиция“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе