20-годишен заловен с кокаин, хероин и амфетамин остава в ареста

Разградският окръжен съд взе най-тежката мярка „задържане под стража” спрямо Александър А. от Търговище. Повдигнатото от прокуратурата обвинение на 20-годишния мъж е за придобиване и държане на наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение. Александър бе заловен със 110 гр. кокаин, 110 гр. хероин и 90 гр. амфетамин на 13.01.2020 г. в автомобила на свой приятел на изхода на Разград в посока Търговище. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

За събиране на характеристични данни за обвиняемия в съдебната зала бе разпитана неговата майка, която обясни, че синът й е добро дете, в момента не упражнява трудова дейност, прекъснал е висшето си образование след първия семестър, помага на баща си и пътува зад граница с него, полага грижи и за малкото си двугодишно братче.

YouTube

Съдът прецени, че макар делото да се намира в начална фаза на разследване, са събрани достатъчно доказателства, описани в протокол за претърсване и изземване, както и показания на свидетел пътувал с обвиняемия, които сочат обосновано предположение, че Александър А. е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Количеството и вида на намерените наркотични вещества са основание деянието да се определи, че е с висока обществена опасност.

От събраните до момента данни е установена съпричастността и на други лица и възможността обвиняемият да се предвижва свободно, крие риск за установяването им.

Съдът намери, че при мярка различна от „задържане под стража, съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и извърши ново престъпление и воден от направените изводи постанови най-тежката мярка за процесуална принуда.

Определението подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд, като в случай на постъпила жалба делото се насрочва за 21 януари от 11.00 часа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе