Вода с лимон за силен старт на деня

Утрото може да започва с бодро настроение и тонус, а денят да е ведър и пълноценен.

Има един лесен начин да постигнете това без много усилия. Започнете всяка сутрин да изпивате една чаша вода, в която сте добавили сока на половин лимон. Изглежда елементарно, но ефектът е гарантиран.

Начинът, по който започва денят, е изключително важен за цялостния ни жизнен тонус чак до вечерта. Първото нещо, което правим след сън, е от съществено значение за ежедневието ни, а също така се отразява върху устойчивостта на организма срещу вируси и болести. За да получим успешен старт на деня, е необходимо да се самодисциплинираме и фокусираме върху сутрешните ритуали, които балансират тялото и му помагат да работи с ритъма на природата.

Хората често срещат трудност при програмирането на дневния график под претекст, че не разполагат с достатъчно време и срещат затруднение при опита да включат някой нов здравословен навик преди закуската си. Но ако можем да си създадем един единствен ритуал, който забележимо и заслужено ще подобри самочувствието ни, нека честта бъде отредена за Нейно Величество – Водата и Негово Превъзходитество – Лимонът…

Ако започнем деня си с чаша топла вода и сока от половин лимон, е толкова лесно, а ползите са много благоприятни.

Привикването към навика да пием чаша топла вода с лимон сутрин в продължение на един месец, може коренно да промени деня ни. Тогава не бива да ни учудва фактът, че ще започнем да виждаме утрото в нова светлина.

Източник: Edna.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе