Община Разград подаде сигнал в прокуратурата заради съмнение за човешка намеса при авария на улично осветление

Община Разград подаде днес сигнал в Окръжна прокуратура-Разград заради съмнение за човешка намеса при авария на улично осветление.

За несветещи улични лампи в района на: горната част на ул. Стамболийски от механа „Шалеви“  до бензиностанция „Йоана“ – Първи клон, от ул. „Добровска“ – участъка от ул. „Ивайло“ до „Южен булевард“ – Втори клон и ул. „Полковник Марков“ – Трети клон сигнализираха през почивните дни в местната управа и в социалните мрежи множество граждани. Проверка на място, ръководена от заместник-кмета Мирослав Грънчаров и извършена от служители на ОП“Ремонтстрой“, установи, че по трасето няма аварии, а токът на уличното осветление в района е спрян вследствие на човешка намеса.

Установено бе, че касета за улично осветление в трафопост Стамболийски е отключена и главният предпазител е изключен. Преди сигналите за неработещо осветление касетата е била проверена от ангажираните служители и заключена на 17.01.2020 г.  петък следобед в периода от 14:00 до 15:30 ч.

Сигналът до Окръжна прокуратура-Разград е подаден, тъй като Община Разград счита, че деянието е опасно за здравето и живота на населението и е необходимо извършване на проверка и предприемане на  действия за установяване на извършителя.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе