Президентът на празника на Разград: Не можем да продължаваме напред, ако не сме стъпили здраво на нашите традиции

Вярвам, че с бащинска отговорност и синовна признателност ще продължим да съхраняваме урока по достойнство и родолюбие, завещан от предците ни, и да го предаваме от поколение на поколение. Защото не можем да продължаваме напред, ако не сме стъпили здраво на нашите традиции. Това заяви президентът Румен Радев пред жителите и гостите на Разград по повод отбелязването на 142 години от освобождаването на града от Османско владичество.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие почетния караул на площад „Възраждане“. Венци и цветя бяха поднесени пред Мавзолея-костница на загиналите войни и български опълченци през Руско-турската освободителна война.

Ден на Разград – Шествие към Мавзолея костница!

Публикувахте от Danche Bozadjieva в Вторник, 28 януари 2020 г.

Държавният глава отбеляза, че днешният ден е повратна точка в историята на града именно защото преди 142 години разградчани с гордост са се нарекли свободни хора. „Днес по силата на една повече от 100-годишна традиция отново се събираме пред мавзолея-костница. Показателно е, че той е изграден само година след освобождението с признателност на разградчани“, посочи президентът Радев.

28 Януари – Ден на Разград – Мигове от тържеството с участието на Президента Румен Радев!

Публикувахте от Danche Bozadjieva в Вторник, 28 януари 2020 г.

По думите на държавния глава, богатството на разградския регион са преди всичко неговите хора, защото именно на тях майстор Манол е завещал силата на съзиданието и поривът към свободата. „Пожелавам ви здраве, сили, висок дух и много енергия, за да градим заедно една по-достойна и по-добра България, в която нашите деца да остават“, каза Румен Радев

По време на посещението си в Разград президентът разговаря с ръководството и с представители на местната власт.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе