Десетки кубратчани отново протестираха за бебе Катерина

С вой на клаксони и скандирания днес десетки жители на Кубрат и жители на Русе се събраха на съвместен протест в подкрепа на семейство Славови, чието 7-месечно бебе беше отнето от германските власти в Хамбург. Акцията стартира на обед пред голям търговски паркинг в началото на града.

YouTube

Организацията на вторият протест в подкрепа на бебенцето протече чрез автомобилно шествие, което премина по най-оживените булеварди на крайдунавския град и приключи с масов протестен поход в района на ГКПП „Дунав мост“. „Нашият протест беше многоброен и въпреки мирната демонстрация, полицията се опита да го осуети, блокирайки предвижването на поне 50 автомобила. Въпреки всичко успяхме в един глас да заявим нашето несъгласие с отнемането на нашите деца и да заявим твърдата си позиция срещу тази политика на отвличане“. Това заяви един от организаторите на протестната демонстрация от сдружение “Родители, обединени за децата” – Давид Александров, който подчерта още, че отнемането на 7-месечната катерина е престъпление и, че детето трябва да се върне при родителите си незабавно, призовавайки властите в България да не поемат по грешен път, несправедливо законодателство и политика спрямо децата на България.

Сред присъстващите на протеста в Русе бяха и около двайсет жители на Кубрат, както и представители от кубратската неправителствена организация „Потомци на Дуло“. „Тук сме, за да подкрепим нашата съгражданка, на която отнеха несправедливо детенцето. Според нас това не е правилно и настояваме детето да бъде върнато на родителите си“, заяви кубратчанката Нина Тодорова, която допълни още, че хората трябва да бъдат по-единни в исканията и целите си. „Не може да спрем до тук, не може да се откажем и ще протестираме, защото това е нашето детенце и си го искаме обратно“, заяви лелята на отнетото бебенце Абелита Христова, която бе придружена от своя съпруг Милен Христов.

Организаторите и от Кубрат, и от Русе заявиха, че е изготвена петиция с над 3000 подписа, която вече е предадена на немските власти, като доказателство, че семейството може да се грижи за детето си. Протестиращите очакват подкрепа и от българските власти с надеждата за благоприятен и щастлив развой на скандалния казус.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе