ППС над 3,5 тона могат да се карат със седмични или дневни е-винетки до въвеждането на тол системата

До въвеждането на тол системата в търговска експлоатация от 1 март 2020 г. за пътните превозни средства над 3,5 т ще се продават само седмични и дневни е-винетки. След тази дата ще ползват 3 115 км платена пътна мрежа срещу такса, изчислена на база на изминато разстояние – тол такса.

Продажбата на седмични винетки ще бъде спряна от 24 февруари, а на дневни – от 23:59 ч. на 29 февруари.

От началото на февруари е преустановена продажбата на месечни електронни винетки за тежкотоварните автомобили.

Потребителите, които плащат за повече от една електронна винетка чрез банков трансфер, трябва да внимават при въвеждането на данните за срока на тяхната валидност, когато се отнасят за тежкотоварни превозни средства. 

В случай че в таблицата, която се попълва при плащане на е-винетка по банков път, има сгрешени данни за срока на валидност на винетката дори само на едно тежкотоварно превозно средство, електронната система няма да може да активира платените такси за всички леки или тежкотоварни превозни средства в нея. В същото време ще бъде генериран PAY код, с който плащането ще може да се осъществи.   

На сайта на Националното тол управление www.bgtoll.bg е публикувана Инструкция за закупуване на е-винетки с банков трансфер.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе