Опасно време и днес – жълт код в половин България, валежите продължават

Снимка: Данче Бозаджиева

Тази нощ обстановката в страната се усложни – интензивни валежи имаше в Северна България, където се натрупа нова снежна покривка. В североизточните райони духа силен северен вятър, който бързо понижи температурите. Някои пътища бяха затворени от снощи – по възможност не тръгвайте на път освен ако не е наложително. Очаква се да се образуват преспи и навявания.

Днес до обяд на изток и в планините ще продължи да превалява слаб сняг. В следобедните часове валежите постепенно ще спират от запад, но времето ще се задържи облачно, ветровито и студено. Жълт код за опасно време е в сила в 13 области в Източна България – Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Силистра, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Кърджали. Температурите сутринта ще са отрицателни, а през деня ще се повишат съвсем малко над нулата, но заради силните пориви на вятъра няма да се усещат като такива. 

YouTube

В Разградско сняг валя през цялата нощ. Температурите паднаха до около -6°С, но заради силния вятър се усещат като -13°С. Валежите от сняг ще продължат през целия ден, като се очаква да натрупа нова снежна покривка, а на места да се образуват и високи преспи. Валежите се очаква да спрат чак вечерта. През целия ден ще се задържи ветровите и студено. Максималните температури няма да са положителни – ще достигнат една до -2°С. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе