Стотици кубратчани почетоха святото дело на Левски

С възпоменателен митинг-поклонение обществеността в град Кубрат отбеляза 147 години от гибелта на Апостола Васил Левски. Това съобщиха от пресслужбата на общинската адмивистрация в Кубрат. Пред паметника на Апостола на свободата в центъра на лудогорския град се събраха стотици ученици, много учители, местни общественици, представители на политическите сили, граждани.

YouTube

Церемонията откри завеждащият отдел „Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване“ Здравко Вутов. Слово по повод годишнината от обесването на Васил Левски произнесе преподавателката по български език и литература към професионалната гимназия в Кубрат Гергана Лазарова. С венци и цветя присъстващите почетоха безсмъртното и свято дело на Апостола.

Сред тях бяха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, кметът на община Кубрат Алкин Неби, заместник-кметът Мирослав Йорданов, общински съветници и служители на общинската администрация.

Венци и цветя бяха поднесени от учебните заведения в общината, от общинската управа, политически сили, деца и ученици, граждани. Левски е основна фигура в българското освободително движение. Организира Вътрешната революционна организация (ВРО) и Българския революционен централен комитет (БРЦК). Един от най-дейните българи в борбата за освобождение на родината ни. Васил Левски ще остане завинаги като символ на безсмъртие и пример за родолюбие в сърцата на българския народ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе