Разград отдаде почит на Апостола на Свободата

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев днес бе гост на две тържества в почит на Апостола на Свободата – в ДГ“Васил Левски“ и ОУ“Васил Левски“. Заместник-кметовете Добрин Добрев, Милена Орешкова и Мирослав Грънчаров присъстваха на ритуала за поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в едноименното училище.

Към възпитаниците и на двете детски заведения г-н Бояджиев се обърна с призив да носят в сърцата си духа на Левски, защото посланията му са непреходни и ще продължават да са верую за всеки български гражданин. Убеден съм, че всички деца, учили в детска градина или училище, носещи името на Апостола ще живеят с чувство на отговорност и патриотизъм, възпитани от учителите им – каза г-н Бояджиев. Думите на Левски представят истините от онова време, но носят заряд и са важни и днес, затова всяка година прекланяме глави пред в почит пред Апостола – заяви още кметът Бояджиев на тържеството пред паметника в двора на ОУ“Васил Левски“.

YouTube

В ДГ“Васил Левски“ децата от четвърта подготвителна група, облечени в четнически униформи, представиха кратка музикално-поетична програма, включваща и възстановки от случки от живота на Левски. След приветствие от кмета Денчо Бояджиев и директора на детската градина Антония Колева това всички поднесоха букети с кокичета и други пролетни цветя пред портрета на патрона на детската градина.

Стихове и песни за Апостола, обединени в рецитал под надслов „Къде си, вярна ти любов народна?“, представиха и ученици от ОУ“Васил Левски“. Пред паметника на Апостола тържествени слова произнесоха: директорът на училището Диана Първанова, председателят на Ученическия съвет Васил Петров и кметът Денчо Бояджиев.

Под звуците на изпълнения на Градския духов оркестър венци и цветя пред паметника на Левски бяха поднесени: от ОУ“В.Левски“; от кмета Денчо Бояджиев и заместник-председателя на Общинския съвет Пейчо Георгиев; от името на Областния управител Гюнай Хюсмен от заместник областния управител Нурие Црънгалова и главния секретар на Областна администрация Михаил Тодоров; от началника на РУО-Разград Ангел Петков; от заместник-кметовете Добрин Добрев, Милена Орешкова и Мирослав Грънчаров; от името на евродепутата Асим Адемов; от името на народния представител Десислава Атанасова; от групата общински съветници от БСП, от  групата общински съветници от ГЕРБ; от неправителствени организации и много граждани.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе