Клуб „Зелена стъпка“ организира неделно бягане в разградския градски парк

Вече 6 години всяка неделя в Градски парк Разград се провежда пет километрово бягане, което е отворено за всички, без записване и без такса. За това време много хора се запознаха на събитието и станаха приятели, някои дори се ожениха и им се родиха деца. Тези хора избраха да започват неделния си ден свежо, което им се отразява на настроението и на здравословното състояние.

Физическата активност е нещо важно, което успява да ни задържи по-близо до естественото предназначение на тялото ни. То е създадено да се движи! Статистиката показва, че България е много назад по дял на хората, които спортуват. Това води до здравословни проблеми и лошо качество на живот. В малкия град организираните прояви имат и социална функция да създават място за срещи и запознанства.

YouTube

Именно заради това се организира парково бягане №300 с бягане от 5 километра, съпроводено от чай и свежо начало на неделята. Трасето ще бъде маркирано. Желателно е да си носите чаши за чая. Няма такси, предварителни записвания, нито изпити. Всеки е поканен и може да си бяга както му е приятно. Срещата е на Ронда.

Клуб „Зелена стъпка“ е основан в град Разград на 7-ми март 2014-та година. Основите на клуба са изградени върху популяризирането на здравословния начин на живот и приключенския спорт. “Зелена стъпка” е организатор на състезанията Великденски крос в Разград, пясъчния полумаратон “Камчийски пясъци”, Лудогорски маратон (бягане и колоездене) и трансграничния маратон Via Pontica. Клубът провежда ежеседмични бягания в градски парк Разград, бягания сред природата и вечерни градски бягания, както и други инициативи, насочени към здравословния и активен начин на живот. “Зелена стъпка” проучва, възстановява, изгражда и поддържа пътеки и трасета за бягане и колоездене сред природата. Основен принцип на клуба е да бъдат извършвани такива дейности сред природата, които са в хармония с нея и не я увреждат. Членове на клуба участват в любителски състезания в България и в чужбина – кросове, състезателни паркови бягания, природни бягания, маратони, ултрамаратони, плувни маратони, дуатлони, триатлони, състезания с велосипеди.

Повече за събитието може да видите на Facebook страницата.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе