Младежи дебатираха по актуалната тема за агресията на втория дебат на Дискусионен клуб „Дебати-Разград“

Вторият дебат на отборите от гимназисти, част от дискусионен клуб „Дебати-Разград“, премина при небивал интерес с над 70 човека гости и нови желаещи да се включат в клуба. По провокативната тема „Да преборим агресията сред младите хора с твърда ръка“ дебатираха 10 гимназисти между 14 и 17 години.

YouTube

„За нас е чест да работим с тези интелигентни, млади хора, които с всеки следващ дебат подобряват своите презентационни и комуникационни умения“, споделиха организаторите.

И двата отбора на Правителството и Опозицията бяха изключително добре подготвени в насока реторика, право и криминология. Статистики, презентации и проучвания бяха само част от предварителната подготовка за състезанието. Публиката, в ролята на народни представители, взе дейно участие с попълването на анкети карти и задаването на допълнителни въпроси към дебатьори. Оформящото се гражданско общество на младите хора в Разград беше изтъкнато като най-големия им успех. Това сочи и статистиката на общата аудитория от участници, публика и зрители, които наблюдаваха дебата на живо в Интернет, която се е увеличила двойно.

В края на дебата модераторът и главен организатор Момчил Костадинов съобщи и страхотната новина, че започва оборудването на физически клуб на „ДебатиРазград“, където ще се провеждат обученията и срещите на клуба. Място, на което всички дебатьори ще имат възможност да се срещат и общуват, да тренират и да развиват своите умения.
От клуб „Дебати-Разград“ благодарят на съмишлениците от фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и фондация „Америка за България“, с чиято подкрепа се реализира пилотният проект.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе