5 качества на истинската жена

Снимка: архив

„Искаш ли да промениш начина, по който другите се отнасят към теб, първо промени начина, по който самия ти се отнасяш към себе си.” – Елиф Шафак

Да бъдете неустоима жена не е свързано с цената на дрехите, които носите или козметиката, която ползвате. И най-красивият маникюр няма да скрие факта, че вътрешно не харесвате себе си. Според световно признатият експерт във връзките и секс взаимоотношенията – Естер Перел, истинската жена притежава тези 5 качества, които я отличават от другите. В своята дългогодишна кариера на семеен и сексуален терапевт, Естер открива, че когато една жена изгуби вярата в себе си, спре да се обича и уважава, тогава тя не може пълноценно да използва женската си енергия.

YouTube

Истинската жена притежава увереност
Всеки ще забележи жена, която върви уверено и излъчва сигурност. Тук не става дума за безскрупулната, безсърдечна походка, която много жени използват като маска. Ние говорим за жените, които са решителни, уравновесени и спокойни. Тези, които знаят колко силни са всъщност и вярват в себе си. 

Естер Перел посочва, че истинската увереност идва от изправянето срещу собствените ви страхове. Преодоляването на трудностите помага да се изгради увереност и вяра, че може да се справите с всички. Всеки път когато направите нещо, от което ви е страх, вие допринасяте за увеличаване на самочувствието си. Друг много важен аспект е обкръжението ви. Избирайте така средата си, че да се чувствате обичани и разбрани. Сложете себе си на първо място, полагайте грижи за личността си и правете неща, които ви карат да се чувствате по-жизнени и щастливи. 

Започнете, като направите списък с всички неща, в които сте добри. В него включете това, което обичате в себе си и ви кара да се гордеете с личността, която сте. Това може да е чувството ви за хумор или пък начина, по който се грижите за децата си. Спомнете си през какви трудности сте преминали и въпреки това сте тук и четете това. Опишете малките победи или пък ситуациите, за които сте вярвали, че са невъзможни за преодоляване. Бъдете истински и автентични. Всеки притежава качества, които го отличават и го правят специален. Припомнете си кои са вашите и ги запишете, ако трябва ги препрочитайте всеки ден.

Истинските жени са самостоятелни 
Не говорим за тази крайна самостоятелност „Аз мога всичко сама“, не, тук става дума за моментите, в които сте решителни и уверени, че може да се справите с това, което ви притеснява. Спомнете си ситуациите, в които сте решили, че искате нещо и сте го направили, въпреки че хората около вас не са ви подкрепили. Точно в тези моменти на решителност, вие сте били най-привлекателни. Психотерапевтката Перел споделя, че жените, които имат свои лични интереси и хобита изглеждат по-интересни. 

Затова е важно да си имате хобита, те ще ви помогнат да изградите по-уверена самоличност и ще ви накара да бъдете по-истински. Естер вярва, че „няма нищо по-секси от човек, който е самостоятелен и няма нужда от друг да се грижи за него.”

Тук трябва да споменем, че всяка крайност е нездравословна. Може да бъдете самостоятелни и в същото време да позволите на мъжа ви да ви помага, защото ако бъдете напълно самостоятелни може да стигнете до момент, в който той ще си помисли, че вие нямате нужда от него. Най-добрият вариант е да си имате собствени хобита и интереси, но в същото време да споделяте време с любимия човек. Истинските жени са готови да поискат помощ, без това да засегне самоуважението им. Те вярват, че могат да се справят с всичко, но няма нужда да го правят, помнете, че хората са създадени, за да си помагат и споделят . 

„Нашата нужда да бъдем с някого съществува едновременно с нуждата да бъдем сами. Едната не съществува без другата. Не може да има връзка, в която двамата партньори са прекалено отдалечени и самостоятелни, но в същото време и прекалената споделеност пречи на индивидуалността на партньорите като отделни личности. Тогава вече няма пространство за преминаване, няма кого да посетиш от другата страна, няма нечий друг вътрешен свят, в който да навлезеш. Когато двама души се сливат, процесът на свързване е невъзможен.“ – споделя семейният терапевт.

Поемането на рискове е характерно за истинските жени
Хората, които поемат риск, са по-привлекателни, защото поемането на рискове носи чувство на смелост и дръзкост. По този начин самочувствието се повишава и създава усещане за сила. 

За някои смел акт може да бъде да говори с партньора си на неудобна тема, а за други да скочат с парашут. Истинските жени знаят, че могат да се справят с всичко, а това чувство се култивира като постоянно се пробват нови неща. Ако ви е трудно, започнете с нещо малко – поемете риска да минете по нов път или да изпробвате нова храна. После може да решите, че искате да се научите да се катерите или пък да карате ски. Всички активности, които включват изненада и вълнение, ще ви накарат да преоткриете авантюристката в себе си. 

Научете се как да обичате тялото си като една истинска жена
Да се чувствате удобно в кожата си, не означава да се харесвате само когато сте във форма или пък да си повтаряте, че когато имате определен тип тяло, тогава ще се обичате. В Куба чувството на пълно приемане на външния вид се нарича „сабросура“. Кубинските жени излъчват самоувереност, която идва от факта, че се чувстват удобно в кожата си. Те имат излъчване на истински жени.

В Западната култура това трудно може да се разбере заради непрекъснатите реклами, които се стремят да убедят зрителите, че може да харесват тялото си, само ако то изглежда по определен начин. В противоречие на това становище много развиващи се страни доказват, че красотата не идва от размера на дрехите, а от енергията, която нежният пол излъчва.

За да приемете напълно тялото си, ви предлагаме да си припомните списъка, който съставихте преди малко и да видите, че благодарение именно на тялото, което имате, сте преживели толкова много неща. След това си пуснете музика и танцувайте, така ще видите на още колко невероятни неща е способно тялото ви. Истинската жена оценява тялото си такова каквото е и го използва по най-добрия начин. Движете се, танцувайте, пейте, тренирайте – така ще опознаете невероятните способности на човешкия организъм.

Зарежете самообвиненията, истинските жени не се нуждаят от тях
Истинската жена не се критикува. Тя вижда всяка грешка като възможност да се учи и да става по-добър човек. Тя разбира, че миналото не може да бъде променено и затова няма смисъл да се обвинява за неща, които не зависят от нея. Всеки път когато се самообвинявате, вие показвате на околните, че сами не вярвате в себе си, което пречи и на другите да повярват във вас. 

„Когато сте критични към себе си, посланието, което изпращате на другите, е: „Не ме харесвай, аз не съм подходяща за обичане“ – казва психотерапевтката Естер.

Когато някой ви прави комплимент, приемете го. Не казвайте „Нямаше нужда“ или „Не е вярно“. Благодарете за комплимента и се усмихнете. Повярвайте му и повярвайте на себе си.

Изградите ли тези 5 качества, ще бъдете неустоима, ще харесвате себе си и живота си много повече и най-вече ще се чувствате по-женствена от всякога. Истинската жена е тази, която познава себе си достатъчно добре, уверена е, обича се и се приема такава, каквато е.

Източник: Framar.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе