Светът през детските очи в МКБППМН-Кубрат

Приятна изненада и радост поднесе Айсу, една лицата на Клуб „Емпатиь“ в първите дни на втория учебен срок, когато дойде в местната комисия и подари пеперуда, изработена от нея от старателно подредени и залепени мънички мъниста.

Трогнато й благодарих от името на цялата комисия за милия жест и проявих интерес към нейното занимание. Сподели, че от малка заиграва с всякакви подръчни материали и обича да ги съчетава в различни форми и фигурки- парцали, прежда, дърво, камъни , мъниста и др. се превръщат в кукли, фигури за декорация, поздравителни картички , „в зависимост от настроението и моментната хрумка“, допълва Айсу, чието име означава лунна пътека или плаваща луна. „Отговарям си на името май-плувам от една идея в друга откровеничи малката талантливка и признава, че е намерила своето бягство от проблемите- когато иска да е сама-потъва в своя малък кът и така се ражда поредната фигурка или рисунка, с които често радва своите близки и приятелки с повод или без.

YouTube

Айсу е от съвременното поколение деца. Расте и се формира посредством дигиталния свят. И тя се изкушава от възможностите, които предлага съвременната техника, но признава, че все още не е запалена и не посвещава цялото си време на малкия екран и прави всичко необходимо да поддържа интереса към книгата, цветята у дома, за които се грижи редовно и най-вече за любимито си хоби-да вдене, да бодне, да зашие копче тук , там, и да се появи поредната фигурка. Припомня, че първата парцалена фигурка било на муцунка на лисиче. И после се появява зайче, коте и после следва една поредица от кукли, които са подарени на децата от махалата, с които се събира през дългите летни дин в парка в село Беловец, където живее.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе