Община Разград предприема мерки за почистване на нерегламентирано сметище на терена на бившия Домостроителен комбинат

Във връзка със статията „Домостроителният комбинат стана огромно сметище“, публикувана в бр.21/4466 на 21.02.2020 г. на в. „Екип 7“ Община Разград предприема мерки за почистване на нерегламентирано сметище на терена на бившия Домостроителен комбинат.

YouTube

Мястото бе посетено от заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров и от директора на дирекция „Програми и околна среда“ в Община Разград Недим Тахиров. Тяхната проверка установи, че нерегламентираното сметище се намира в поземлен имот, собственост от месец март 2017 г. на фирма „Глоксиния“ЕООД. Теренът е с обща площ от 128 дка. На собственика ще бъде издадено предписание в разумни срокове да извърши почистване на терена.

Встрани от подхода към терена също има изхвърлени отпадъци. Тъй като пътят е общинска собственост, той ще бъде почистен до края на следващата седмица от сметосъбиращата фирма „Еф Си Си“.

Община Разград призовава гражданите и юридическите лица да спазват екологичното законодателство като изхвърлят  отпадъците си на регламентираните за това места.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе