Задържани са 4 лица от специализираната операция на прокуратурата и полицията днес

Специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград се проведе на 26 февруари на територията на град Разград. Тя бе насочена към противодействие на конвенционалната престъпност и намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

Изградени бяха 5 контролно-пропускателни пункта на входно-изходните артерии на града. На територията на областния център работиха четири мобилни групи. Общо 92 полицейски служители с 22 автомобила участваха в операцията.

В хода на операцията бяха проверени 515 лица и 353  моторни превозни средства. Установени са 109 нарушения по ЗДвП. Връчени са 6  наказателни постановления и 132 електронни фиша.

По време на операцията са проверени 42 обекта – заведения, автоморги, заложни къщи, игрални зали и др.

Проверени и профилактирани са 22  лица от криминалния контингент и лица с наложени мерки за неотклонение.

Спецакция на полицията заварди изходите на Разград

Задържани за срок до 24 часа по ЗМВР са 4 лица – едно  за извършена кражба на пари от сградата на кметството в с.Бели Лом, едно с  повдигнато обвинение за сводничество и 2 лица за притежаване на наркотични вещества.

Проведени са процесуално-следствени действия по доказване на престъпната дейност на задържаните лица – претърсвания на два имота, обиски и изземвания, разпити на 9 свидетели и едно обвиняемо лице.

По време на специализираната полицейска операция е образувано едно бързо производство за престъпление по чл.195 ал.1 т.4  от НК и едно досъдебно производство за престъпление по чл.354а от НК, по което процесуално-следствените действия продължават.          

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе