30 000 поръчки за SUV със защита от коронавирус

Само за едно денонощие китайският производител Geely получи 30 000 поръчки за кросоувъра си Icon, чиито продажби в страната стартираха. Интересното е, че автомобилът досега не е показван наживо, а само на снимки, но въпреки това, той е на път да се превърне в най-популярния модел на марката.

Компактният SUV е разработен с участието на петте глобални дизайнерски центъра на Geely. Екстериорът е дело на калифорнийското студио на марката, а интериорът – на това в Барселона. Последната дума обаче са има специалистите от студиото на Geely в Шанхай, които са направили някои промени.

Огромният интерес към модела обаче не е предизвикан заради дизайна или техническите му характеристики, а заради новата интелигентна система за почистване на въздуха (IAPS), с която е оборудван Geely Icon. Тя работи с климатика, като изолира и отстранява вредните елементи от въздуха в салона, включително бактерии и вируси. А това е особено важно за Китай, където избухна епидемията от коронавирус продължава да се разраства и да взима жертви.

Освен това, Geely Icon разполага с интелигентни системи за помощ на водача от второ ниво, а също така с 12 ултразвукови радари, още един радар, работещ в милиметровия диапазон и с 5 високочестотни камери. В оборудването на кросоувъра влизат адаптивен круиз-контрол, система за поддържане на лентата на движение, система за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци и др.

Под капака на модела е поставен 1,5-литров четирицилиндров бензинов турбодвигател, който е част от 48-волтова „мека“ хибридна система, работеща със 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Мощността на мотора е 177 к.с. и 255 Нм, а стартер-генераторът дава допълнителни 13,6 к.с. и 45 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,9 секунди, а смесеният разход на гориво е 5,7 л/100 км.

Цените на Geely Icon в Китай са между 115 800 и 128 800 юана, което означа между 15 200 и 16 850 евро.

Източник: automedia.investor.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе