Кметът на Исперих честити 3 март на своите съграждани

Кметът на Исперих честити Националния празник 3 март на своите съграждани.

Ето и какво гласи приветствието на градоначалника:

YouTube

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА ИСПЕРИХ,

Днес отбелязваме един паметен ден, в който преди 142 години българският народ отстоява правото си и получава отговорността да бъде свободен.
За всички българи този ден поражда чувство на гордост – заради дързостта, смелостта, подвига и саможертвата на всички онези герои, благодарение на които България възкръсва за нов живот. Но този ден е и послание към всички нас, следващите поколения – да помним и да преоткриваме своята история и идентичност; да опазим и да съхраним нацията си; достойно да продължим святото дело на всички знайни и незнайни герои, дали живота си за свободата и независимостта на Родината; да бъдем повече от отговорни в действията си. Защото ние създаваме днешната история. Защото Трети март не е само минало, а и настояще. И ако уроците на историята са нашето мерило за правилност, днес следва да прозрем и да проумеем, че няма смисъл на враждуваме, защото, колкото и да сме различни – от гледна точка на партии, етноси и религии, всички ние искаме едно – децата ни да живеят в свободна, мирна, единна, справедлива и просперираща държава. Ние сме примера, който ще следват те, и ако искаме да се гордеем с бъдещето си, трябва да сме достойни в делата си днес.
Нека сведем глави пред книжовниците, будителите и революционерите, пробудили и обединили цял един народ, и да се преклоним пред величието им!
Честит празник!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе