Топ причини да изберете печка на дърва за вашия дом

Независимо дали изграждате нова къща или се опитвате да подобрите ефективността на сегашната си отоплителна система, печка на дърва може да бъде най-добрият избор за вашия дом. Съвременните уреди са далеч от онези, които са използвали вашите прабаби и дядовци. По-долу споделяме с вас основните причини да закупите печка на дърва.

Те са на мода

YouTube

Печките на дърва отговарят ли на декора на модерните домове? Разбира се! Съвременните печки на дърва имат стъклени врати, които ви позволяват да видите пламъците вътре и има много красиви стилове, от които да избирате.

Те са екологични

Енергийните компании не доставят зелена енергия, но печките на дърва могат да го правят. Тези уреди за чисто горене дори надминават стандартите, определени от световните регулации. Комуналните компании осигуряват електроенергия, като използват разходващи се ресурси като нефт или въглища. Дървесината е възобновяем ресурс, който отделя само малко количество дим, когато е правилно изсушен, преди да бъде изгорен.

Въглеродният отпечатък, оставен от дървесината, консумирана в печка за изгаряне на дърва, не е по-голям от този, оставен от дънер, който гние в гората.

Те намаляват енергийните ви разходи

Можете да отрежете размера на своите сметки за комунални услуги през зимните месеци, като това частично зависи от печката на дърва, с която искате да отоплявате дома си. Сметките за енергия са винаги най-високи през зимните месеци; скъпо е да отоплявате дом с централна отоплителна система.

Поради отличния си дизайн, модерните печки на дърва са изненадващо ефективни. Намалете цената на сметката си за ток, като изключите термостата на централната система и в зависимост от топлината, доставена от печката на дърва в една или две стаи, е възможно да намалите разходите си за енергия с 20% до 40%.

Топлината, подавана от печката на дърва, далеч надминава онова, което може да осигури камината. Факт е, че камините са повече за атмосфера, отколкото за ефективност на отоплението. Голяма част от топлината, произведена от камината, отива право в комина, докато печката на дърва е надежден и ефективен източник на топлина.

Печките на дърва осигуряват повърхност за готвене

Никога печката на дърва не се цени повече, отколкото при зимна буря. Когато електроенергията ви не е налична, можете да се стоплите и да правите всичко, което желаете, ако отоплявате дома си с печка на дърва. Загрейте супа, кипнете вода, запържете малко бекон или гответе каквото искате на вашата печка на дърва, когато захранването изгасне.

Печките на дърва предлагат страхотни аксесоари

Един полезен аксесоар, който можете да използвате на вашата печка на дърва, е повърхностен магнитен термометър. Това е приспособление, което ще ви уведоми, че настройките за всмукване на въздух на печката трябва да се коригират или че е време да затворите амортисьора или да добавите повече гориво.

Можете също така да получите затоплящи рафтове за много модели печки на дърва. Този удобен аксесоар е както декоративен, така и функционален. Рафтовете съдържат стелажи, които са специално проектирани за затопляне на дрехи и други предмети от топлината от печката.

Важно! Не забравяйте да наемете професионален коминочистач, за да инсталирате уреда. Това ще удължи живота на вашата модерна печка на дърва. Лесно е да разберете защо печките на дърва са отново на мода, когато мислите за всички големи предимства от притежаването на такава, нали?

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе