Новости в ОП“Разградлес“: започна продажбата на дърва за огрев по ценоразписа за 2020 г., тънките – на по-ниски цени

Общинско предприятие „Разградлес“ започна продажбата на дървесина за огрев по ценоразпис за 2020 г. Освен по-ниските цени на част от артикулите има и други нововъведения за удобство на гражданите, които се отопляват на дърва.

За пръв път се въвежда продажба на обла дървесина с различен диаметър, като по-тънките дърва са на по-ниска цена. Така цер, габър и други твърди широколистни с диаметър под 10 см. се продават от началото на март на цена 62,40 лв. за кубик, а над този диаметър цената е 69,60 лв. за кубик. Акация и гледичия с диаметър под 12 см. пък са с цена 50,40 лв. за кубик, миналата година този асортимент се е продавал на цена 57 лв. за кубик. Тези артикули се заявяват в административната сграда на ОП“Разградлес“ на ул. „Бели Лом“49 и в кметствата по населени места, доставят се на адреса на клиента. Новост е и срокът за доставка, който е от 60 дни от заявяването, считано от следващия месец. Досега доставката се е правела до 30 ноември.

Още в същия ден се извършва доставката на заявена дървесина от склада на общинското предприятие на ул. „Костур“34. Цените са за тон, предвидени са стойности за клиенти от град Разград и за клиенти от селата в община Разград. Новост са нарязаните дърва акация и гледичия, те са на цени 124,80 лв./тон и 136,80 лв./тон в зависимост от населеното място. Нарязани цер, габър и други твърди широколистни са на цени съответно 142,80 лв./тон и 154,80 лв./тон, а когато са и нацепени – 175,20 лв./тон и 187,20 лв./тон.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе