Hyundai представи концепт с два джойстика вместо волан

Снимки: Hyundai

Hyundai официално представи футуристичния си концепт Prophecy, която има за цел да покаже бъдещата посока в дизайна на южнокорейската марка.

Моделът получи спортен вид, който производителят подчертава с масивната броня с широкия въздухозаборник, прозрачния заден спойлер и пикселното осветление. Компанията отбелязва, че в бъдеще такава оптика ще се превърне в отличителна черта на автомобилите на марката.

Прототипът се задвижва от електрическа система, характеристиките на която не бяха разкрити. В салона мястото на традиционния волан е заменено от два джойстика, разположени на тапицерията на вратата и на централната конзола. В ръчен режим водачът може да управлява автомобила с тяхна помощ, а вградените в джойстиците бутони отварят достъп до функционалността на мултимедийния комплекс.

Освен това концептът има и автопилот. Когато човекът зад джойстиците прехвърли контрола върху електрониката, позицията на неговата седалка се променя по такъв начин, че за него да стане по-удобно да гледа широкия хоризонтален дисплей.

Източник: automedia.investor.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе