Кметът на Кубрат се срещна с четирикратния световен шампион Християн Тотев

По време на посещение в град Шумен кметът на община Кубрат Алкин Неби се срещна с четирикратния световен шампион Християн Тотев. Това съобщиха от пресслужбата на Община Кубрат.

27-годишният шампион е роден в Кубрат, като юноша е бил състезател по хандбал и е бил един от най-добрите и обещаващи спортисти на хандбала в Кубрат, който в лудогорския град е изключително популярен и развит спорт. Въпреки любовта към този спорт той се увлича и по други дисциплини. Тренирал е няколко години борба, а в края на 2010 г. записва кикбокс и муай тай в СК „Шуменска Крепост“ при треньора Галин Методиев в Шумен, а само след няколко месеца тренировки печели републиканската титла.

YouTube

Освен четирите световни титли по муай тай Християн печели и 5 европейски титли, както и множество републикански първенства. По-късно завършва педагогика на физическо възпитание и спорт, с магистърска степен. По време на разговорите с кметът Неби световният шампион разказа за пътят му до върха в Кралство Тайлант и разказа за предизвикателствата в този боен спорт. Разказа и за победите на европейския ринг.

По време на срещата бе дискутирана темата с насилието между децата. По този повод възникна идеята да се инициира бъдеща среща в Кубрат и тя да се проведе с ученици и с всички, които имат желание да се запознаят по-обстойно с този спорт. Кметът Неби отправи официална покана, която шампионът прие с удоволствие. „Благодаря за поканата, за мен ще е чест и удоволствие да посетя отново родния Кубрат и да се срещна с децата, винаги мога да намеря време за родния град и за приятелите си“, коментира с усмивка шампионът.

Датата на срещата в Кубрат обаче все още не е уточнена, но по всяка вероятност тя ще се състои около майските празници в общината. По време на разговорите възникна и идеята да се инициира среща със всички спортни личности от общината, сред които са Тайбе Юсеин, Християн Тотев, Али Юзеир и други.

На срещата в Шумен присъстваха още заместник-кметът Мирослав Йорданов, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров и неговият бивш треньор по хандбал Стефан Калинов, който по настоящем е директор на Дирекция „Специализирана администрация“ към общинска управа в Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе