Служители на Областна администрация Разград се включиха в благотворителна акция в подкрепа на колега от Община Русе

На 6 март 2020 г. Областният управител Гюнай Хюсмен, ръководството и служителите на Областна администрация Разград се включиха в благотворителна акция в подкрепа на свой колега от Община Русе, нуждаещ се от средства за скъпоструващо лечение в столицата на Руската федерация Москва.

Събрани бяха общо 124 лева, като сумата е приведена по дарителската сметка.

Г-жа Лидия Лечева-Господинова от 18 години страда от заболяването множествена склероза, което прогресира. От 4 години се предвижва с помощни средства и има нужда от чужда помощ. Въпреки това тя продължава да работи и да изпълнява всички свои задължения като съпруга и майка.

В края на 2019 г. от клиниката по хематология и клетъчна терапия към медицински цептър “Пирогов” в Москва (Русяя) е одобрена за лечение с HSCT (Hematopoietic Stem Cell Transplantation), което представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. В основата на това лечение е интензивното унищожавапе на “дефектните” клетки на имунната система, с цел преустановяване на автоимунната атака. Трансплантацията струва 45 000 евро, а  с  допълнителните  разноски  по  пътуването  и престоя там и задължителната последваща рехабилитация, сумата, която е нужна, достига и дори надхвърля 50 000 евро. До момента са събрани около 28 000 лева.

Датата, за която е планирана трансплантацията, е 20 април 2020 г., а по-голяма част от средствата все още не са подсигурени.

Ръководителите и служителите на Областна администрация Разград искрено вярват в добрата воля за взаимопомощ и милосърдие. Ставайки съмишленици в тази добродетелна кауза, те се надяват, че ще успеят да вдъхнат надежда на г-жа Лидия Лечева-Господинова и нейните близки, че не са сами в този труден за тях момент.

В подкрепа на горното, Ви предоставяме на жителите на област Разград дарителската сметка на г-жа Господинова:

IBAN: BG42 RZBB 9155 1011 3584 67

BIC (SWIFT): RZBBBGSF

Райфайзенбанк 

Титуляр: Лидия Лечева-Господинова

Основание: Дарение

PayPal: paypal.me/LidiyaGospodinova

За допълнителни въпроси може да се свържете с нея на тел. 0878 905 482 или на e- mail: [email protected]

Информация за настоящата благотворителна инициатива може да намерите като посетите страницата „Да помогнем на Лидия в борбата с множествената склероза!” във фейсбук: https://www.facebook.com/helplidiya/

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе