Подписаха 5 договора за финансиране на проекти от Обществен дарителски фонд за Разград

Община Разград домакинства на церемонията по подписване на 5 договора за финансиране на проекти от Фондация Обществен дарителски фонд за Разград. Участниците в събитието бяха приветствани от заместник-кмета Милена Орешкова. „Община Разград е съпричастна и готова да оказва съдействие на благородни инициативи като тази“ – сподели заместник-кметът с присъстващите на церемонията. Орешкова изрази и личното си положително отношение към дейността на Обществения дарителски фонд за Разград, припомняйки, че е „част от ятото“(символът на Фондацията) още от възникването на идеята за Фондацията.

Това бе втора церемония по подписване на договори за дарение между Фондация Обществен дарителски фонд за Разград и организации, защитили проекти, свързани с приоритетите на Фондацията и с осигурено самоучастие от страна на бенефициентите. През миналата година Фондацията, която работи в партньорство с Америка за България, е подкрепила реализацията на 8 проекта на обща стойност 126 675 лв., средствата от ОДФ са 84 540 лв.

YouTube

За 2020 г. проектите са 5, с представителите на авторите на идеите договори за дарения подписа председателят на Управителния съвет на Фондация Обществен фонд за Разград Стефан Томов.

Първи подписаха договор за дарение на 3400 лева представителите на Спортен клуб „Спорт за всички“-Разград“, средствата са за реализация на първенството есен-пролет на Ученическа волейболна лига. 5520 лв. са отпуснати на СКК“Спринт“, колоездачният клуб за втори път търси съдействие от Фондацията, веднага след старта на първия проект дошли и първите медали за състезателите. Сега средствата са отново за екипировка и участие в лагери и състезания. 5600 лева отпуска Фондацията за организирането на второто издание на фолклорния фестивал „Събрало се наше село“, което се провежда по инициатива на НЧ“Самообразование 1894“-Побит камък. С опазването на фолклора е свързан е четвъртият проект – за закупуване на женски кюстендилски костюми за танцьорите от ДТШ“Хорце“ към ЦПЛР Център за работа с деца. Най-голямата сума е за реконструкция на съществуваща детска площадка пред хотел „Централ“, която да се оборудва със съоръжения, които могат да се използват от деца с увреждания, в общината те са 291, ще имат възможност да се интегрират по-лесно, играейки на площадката  със совите връстници. Инициативата е на сдружение „Лудогорие“.

На церемонията стана ясно, че част от бенефициентите предвиждат и съвместни дейности – децата от „Хорце“ ще са на събора в Побит камък на 4 юли, а колоездачите ще се включат в инициатива на Центъра за работа с деца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе