Условна присъда и конфискация на ¼ от недвижим имот получи собственик на разградска фирма, теглил неправомерно ДДС

Три години условно, с пет години изпитателен срок и конфискация на ¼ идеална част от недвижим имот получи собственик и управител на фирма в Разград. Подсъдимият бе лишен и от право да упражнява търговска дейност за срок от три години. Това става ясно от пресцентъра на разградския съд.

На 6 март 2020 г., по наказателно общ характер дело №57/2017 г. състав на Окръжен съд Разград призна Станимир К. за виновен в това, че в периода от 13.08.2010 г. до 19.05.2012 г. в условията на продължавано престъпление и на посредствено извършителство с Белмин Х., упълномощен счетоводител, въз основа на подадени 21 Справки – декларации и други изискуеми по Закона за ДДС документи с невярно съдържание – пред Териториалната дирекция на НАП – Варна – офис Разград и като данъчно задължено лице е получил от държавния бюджет неследваща се парична сума в особено големи размери – възстановен ДДС на стойност 210 191, 21 лв.

YouTube

По второто повдигнато от прокуратурата обвинение – че в периода 08.06.2012 г. до 12.07.2012 г. в Разград като собственик, управител и представляващ ЕООД, в условията на продължавано престъпление и на посредствено извършителство с Белмин Х., упълномощен счетоводител, за подадени Справки – секларации по ЗДДС пред ТД на НАП – Варна – офис Разград, и като данъчно задължено лице, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери – данък върху добавената стойност в размер на 61 610, 44 лева., съдът оправда Станимир К.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе