Кметът Денчо Бояджиев се срещна с Организационния комитет за честване на 75 години организиран баскетбол в Разград

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев се срещна с Организационния комитет за честване на 75 години организиран баскетбол в Разград, подкрепи инициативата  и прие предложението събитията, свързани с годишнината, да се проведат под неговия патронаж.

Предвидено е основните мероприятия да се проведат на 2 май, като организаторите се надяват, че форсмажорни обстоятелства, свързани с епидемиологичната обстановка, няма да променят датата.

YouTube

Предвижда се в този ден в спортна зала „Лудогорец“ да се проведе баскетболна среща на ветерани, а във фоайетата на залата да бъде подредена изложба с архивни снимки от историята на баскетбола в Разград. От Организационния комитет призовават жителите на града да споделят своите и на родствениците си спомени за силните моменти в разградския баскетбол, като предоставят подобни фотографии за включване в изложбата. Тя ще може да бъде разгледана и онлайн – допълниха организаторите. Телефонът за връзка с организаторите по този повод е – 0896758888, Стефан Данаилов.

Ще има и юбилеен вестник по повода. Предвижда се и младата смяна баскетболисти да бъдат включени в честването, като за тях ще се организира баскетболен празник на 1 май. Честването ще завърши с тържествена вечеря в ресторант „Лес“ за баскетболните хора от Разград и техните гости, в програмата ще участват възпитаници на ЦПЛР Център за работа с деца.

Сред потвърдилите вече гости са: Христо Христов и Георги Глушков от Българската федерация по баскетбол, баскетболните ветерани Марин Романски, Дарин Великов, Симеон Варчев, също и журналистът от БНТ Петър Василев с телевизионен екип.

Председател на Организационния комитет е Стефан Данаилов, а членове: Наталия Халачева от БК“Вълци-Разград“, изпълнителният директор на „Амилум-България“ Светлозар Караджов, бившите баскетболисти Марин Кинов и Петко Петков, бившият баскетболист, треньор, а сега заместник-директор на Спортно училище-Разград Николай Ангелов, Валери Бойчев – главен експерт в Община Разград.

От Организационния комитет уточниха, че са избрали честването да е през месец май, тъй като през есента в Разград ще има две големи спортни събития – балканиадата по бадминтон и турнира по борба „Лютви Ахмедов“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе