Позиция на държавния глава Румен Радев

„Пандемията от коронавирус подлага на изпитание обществото ни. Строгите мерки са необходими, за да се гарантира най-висшата ценност – здравето и живота на българските граждани. Но от тяхната адекватност, законосъобразност и начин на приемане и прилагане зависи не само ефективното преодоляването на кризата, а и развитието ни като демократична и просперираща държава. Ограничаването на права трябва да е ясно мотивирано и пропорционално на заплахата и да изключва управленско своеволие.

Вижте последните корекции в заповедта на здравния министър след последните препоръки на Националния оперативен щаб

Редом със строгите ограничения е необходим и пакет от икономически и социални мерки. Без тях здравната криза бързо ще прерасне в икономическа и ще засегне най-силно социално слабите, и малкия и среден бизнес, осигуряващ работа на огромна част от българите. 

31 са общо случаите на COVID-19 в България

Вярвам, че българските граждани ще проявят разум и самодисциплина в тази критична ситуация, и няма да се поддадат на паниката. От тяхната гражданска отговорност зависи бързото справяне с проблема.

Нека всички подкрепим нашите лекари и медицински работници в тяхната нелека и отговорна обществена мисия“, призовава държавният глава Румен Радев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе