Владислав Стоянов: Без паника, да следваме инструкциите на компетентните органи

Снимка: ludogorets.com

Два дни, след като Лудогорец бе пуснат в едноседмична почивка вратарят Владислав Стоянов даде интервю за официалния сайт на клуба. 

– Владо, как спазвате препоръките на държавата в борбата с коронавируса?
– Лично аз и семейството ми гледаме да не излизаме навън. Ограничили сме до минимум контактите си с външни хора. 
Разбира се, следваме стриктно препоръките на здравните органи да се използват дезинфектанти и да се вземат други предпазни мерки. Мога да кажа, че строго спазваме препоръките на държавата в борбата с този опасен вирус. Надявам се неговото разпространение да бъде спряно. 

– Как ви се отразява психозата около корона вируса през последните дни?
– Не само за мен, но на всички хора в България е неприятно да научават за нови у нас и в Европа. Но аз и моето семейство запазваме хладнокръвие не се паникьосваме, а просто следваме инструкциите на властите, което трябва да прави всеки. Надявам се, че ще се опазим от този вирус и скоро всичко ще бъде наред.  

Как поддържате форма в периода, в който отборът не тренира?
– Всички футболисти сме получили индивидуални програми. Всеки я спазва стриктно. Правя всичко, което ми е зададено от треньорите. Вярвам, че ще запазя добра форма до подновяването на първенството. 

– Как ще се отрази на Лудогорец прекъсването в шампионата, дошло след въвеждането на извънредно положение в България?
– При всяко едно положение прекъсване в шампионата не е приятно за нас и за останалите отбори. Първенството бе набрало скорост след зимната пауза. Отборите играеха все по-силно. Сега има минимум един месец прекъсване, което със сигурност няма да се отрази добре върху отборите. Познавайки треньорите и съотборниците ми в Лудогорец обаче съм сигурен, че независимо колко дълга е паузата няма да позволим спад в игровия ни ритъм. Ще бъдем на ниво и ще се борим да спечелим титлата за девети път поред. 

– Кой е основният конкурент на Лудогорец за титлата?
– Казвал съм го много пъти. Традиционо отборите на Левски и ЦСКА винаги са били конкуренти на Лудогорец. През последните два сезона Локомотив (Пд) също е в подем. Тези три отбора са основните ни конкуренти. 

– Как оценявате представянето си в първия отбор на Лудогорец в мачовете с Левски за Купата и Дунав, в които бяхте титуляр? 
– Смятам, че в двубоя с Левски си свърших работата. За 120 минути не ми отбелязаха гол. Дузпите са друго нещо. В мача с Дунав нямах никаква работа, а голът, който ни вкараха, е основно мое дело. Важното е, че там успяхме да спечелим с категорична победа.

– След като се върнахте на вратата на Лудогорец очаквате ли повиквателна и от националния отбор за мача с Унгария? 
– Нека първо изчакаме и да видим дали въобще ще има такъв мач. Иначе ако треньорите на националния отбор преценят, че имат нужда от мен и ме поканят, винаги се озовал с удоволствие. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе