Кирил Домусчиев с положителна проба за COVID-19, случаите в България станаха 81

Снимка: ludogorets.com

Кирил Домусчиев обяви на своята Facebook страницата, че заедно със съпруграта си са дали положителна проба за коронавируса COVID-19.

Припомянеме, че към 17,00 ч. официално откритите случаи в България са 81, като новите градове в които са открити заразени са Ловеч, Перник и Благоевград. Нови два случая има и във Варна.

YouTube

Днес в лабораториите на ВМА, Стара Загора, Варна и в Националната референтна лаборатория са изследвани общо над 250 проби.

Под карантина е поставена столичната университетска болница „Софиямед“, където Кирил Домусчиев е дал положителна проба за COVID-19. Състоянието на пациента е стабилно. Той остава за лечение в болницата.

На място вече са здравните власти и органите на реда, които имат за задача да ограничат достъпа до лечебното заведение и да започне процедурата по тежка дезинфекция. Под карантина в лечебното заведение остава и персоналът, който е работил с пациента. Това стана ясно още от думите на генерал-майор Мутафчийски.

Вече е стартирана процедура по установяване и издирване на контактните лица.

Скъпи приятели, след първоначален отрицателен тест за covid-19, но почувствано последващо неразположение, направих…

Публикувахте от Kiril Domuschiev в Вторник, 17 март 2020 г.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе