Днес бе проведено заседание на общинския щаб за борба с коронавируса в Лозница

Днес на 18.03.2020 г. от 9,00 ч. в кабинета на кмета на Община Лозница бе проведено заседание на общинския щаб във връзка с въведеното извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб, с оглед предприемане на мерки за борба с COVID-19.

На заседанието присъстваха: Кмета на Община Лозница – г-н Севгин Шукри, зам. – кметовете – Г. Ахмед, М. Билялов, А. Ахмед, Секретаря-Г. Еминова, Директор на д-я инж. Д.Савова, Началника на РУП-Лозница Б. Стефанов и мл. експерт Л. Настинов, Д. Хинков – началник РСПБЗН-Лозница, Д. Дончев – ръководител на ЦНСМП-Лозница, инж. Ан. Александров – р-л поделение град Лозница към „Водоснабдяване – Дунав” ЕООД.

YouTube

Взети са следните решения:
1. Днес от 17,00 ч. пред сградата на общинска администрация, да се проведе среща с домоуправителите на многофамилни жилищни сгради на територията на града., на която да представители на РУП-Лозница ОбА-Лозница. На срещата да бъдат предоставени вани за дезинфекция на всеки жилищен вход и информационни материали.
2. Да се извършва периодична дезинфекция на обществените сгради, търговските обекти и банкоматите на територията на общината.
3. Да се преустанови ползването на кафеавтомати на територията на общината.
4. Да се препоръча на населението използване на питейната вода, подавана от „Водоснабдяване-Дунав” ЕООД.
5. Да се информира населението за взетото от ЕНЕРГО-ПРО решение за удължаване с 10 дни на срока за плащане на сметките през март с падеж 13 март 2020 г. за всички битови потребители.
6. Щабът да заседава ежедневно в 9,00 ч. до отмяна на въведеното извънредно положение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе