Светослав Дяков: Трудно е, но ще излезем от тази ситуация

Снимка: ludogorets.com

Лудогорец пусна интервю с капитана Светослав Дяков в шестия ден от въведеното извънредно положение в България заради разпространението на коронавирус. Ето какво сподели халфът на „орлите“.

– Г-н Дяков, къде прекарвате паузата в първенството и тренировъчния процес заради въведеното извънредно положение в България?
– В момента съм в едно градче до Благоевград, където имаме къща. Със семейството съм. Ограничили сме контактите си до минимум. Стоим основно вкъщи. Излизаме само до магазина за покупки. Трудно е, но ще излезем от тази трудна ситуация.

– Как поддържате форма в момента?
– Трудно е за професионален спортист в такъв период. За първи път ми се случва подобно нещо. Излизам да тичам на места, където няма хора. Правя упражнения за стабилизация и фитнес вкъщи.

– Как ситуацията с разпространението на коронавируса се отразява на вас и близките ви?
– Истината, че ние като всяко едно семейство сме засегнати малко или много. Променя се обичайният ти начин на живот. Трябва да се съобразяваш с доста неща. Не е приятно, наистина. Но, както ние, така и всички хора трябва да слушаме съветите на здравните власти. Използвам момента от името на отбора да пожелая бързо оздравяване на г-н Кирил Домусчиев, без който Лудогорец нямаше да го има. Надявам се да се възстанови бързо.

– Коронавирусът удари не малко футболисти в Западна Европа?
– Играчите сме като всички хора. Не сме застраховани. Кураж на колегите в Италия, Испания и Англия. Нямам съмнение, че ще преборят този коварен вирус и скоро ще радват феновете си отново.

– В какво състояние ще бъде Лудогорец при подновяването на мачовете от efbet Лига?
– Не е ясно кога ще се подновят мачовете. Ние сме професионалисти и знаем как да поддържаме форма малко или много. Ако не се забави подновяването, няма да е фатално. Ще бъдем в добра форма, която да ни позволи да защитим първото място и да станем шампиони.

– Как според вас ще се развие първенството до края?
– Лудогорец е лидер и е продължава да е най-добрият отбор в България. Надявам се, когато всичко това приключи, Лудогорец да продължи да доминира в България. Целта е само една – да станем шампиони за девети пореден път. Познавам обстановката в клуба. Знам възможностите на колегите си. Нямам съмнения, че отново ще триумфираме.

– Оценката ви за представянето на отбора в първенството до момента?
– Оценката ми е добре. Мога да кажа, че тимът се представи на обичайното си ниво. Имаше мачове, в които допуснахме нелепа загуба на точки. Но и другите го направиха. Затова преднината ни е комфортна и ни дава някакво спокойствие. Но в никакъв случай не трябва да се отпускаме.

– Можеше ли да постигне нещо повече Лудогорец в евротурнирите?
– Можеше, разбира се. Не бяхме подготвени за мачовете с Ференцварош в ШЛ. Много искахме да влезем в групите, но не се получи. Можеше да постигнем нещо по-сериозно срещу Интер при друго стечение на обстоятелствата. Но съперникът бе доста силен. Интер ротира някои играчи в двубоите с нас, но не ни подцени.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе