Полша стартира чартърната програма „Полет към дома“ и за граждани на държави-членки на ЕС

Министерството на външните работи на Полша информира, че в дух на солидарност програмата „Полет към дома“ ще бъде отворена и за граждани на държавите-членки на ЕС. Програмата включва чартърни полети, изпълнявани от авиокомпанията ЛОТ, чрез които и гражданите на държавите-членки на ЕС ще могат да се придвижват от и до Варшава.

Резервации за  чартърни полети на ЛОТ по тази програма следва да се правят чрез  полските посолства и консулства по места. Преди пристигането си във Варшава с такива полети гражданите на държавите-членки на ЕС е необходимо да имат организиран транспорт до своите страни след това. Полетите на ЛОТ по тази програма са посочени на сайта https://m.lot.com/pl/pl/lot-do-domu , който се обновява непрекъснато.

YouTube

Със съдействието на посолството ни в Полша днес на борда на чартърен полет на авиокомпанията ЛОТ по линията Варшава-София-Варшава ще бъдат качени срещу заплащане български граждани, които искат да се завърнат в България.  За целта е необходимо същите да се регистрират чрез посолството ни във Варшава. Очаква се самолетът за София да излети в 16:40 местно време.

Посолството ни в Полша е направило необходимата организация за улесняване завръщането на желаещите български граждани. Очаква се чартърен полет до София от Варшава срещу заплащане да има и утре, 21 март.

Препоръчва се българските граждани, които желаят да се възползват от него, да се свържат с посолството ни за повече информация на телефони:

Тел.: +48 22 629 40 71; +48 22 629 40 72, за спешни случаи в извънработно време: + 48 668 668 813.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе