В Кубрат вече набират доброволци за разнос на продукти от първа необходимост до нуждаещи се

В обръщение към гражданите на община Кубрат кметът Алкин Неби съобщи, че вече се набират доброволци, които могат да извършват разнос на продукти и лекарства по домовете на нуждаещи се и други дейности. Това се случва на фона на все по-разрастващата се пандемия от коронавирус.

Кметът на Кубрат посочва в своето обръщение, че поради ограничените ресурси и на държавата, и на Общината ситуацията налага спешното създаване на доброволческо формирование. „Ресурсите на държавата и възможностите на общината са ограничени. Много хора имат нужда от помощ и подкрепа. Сред тях могат да бъдат и ваши близки“, казва кубратския градоначалник. „Обръщам се към всеки един от вас, който има желание и възможности да помогне, да се включите в кампанията по набиране на доброволци“, призовава Алкин Неби. „Вероятно от доброволна помощ ще се нуждаят българските лекари и медицински персонал, както и служителите от Регионалните здравни инспекции, които поемат най-тежките случаи, с риск за своя живот и здраве, и този на членовете на техните семейства“, посочва Неби и допълва, че ключово за ограничаване на епидемията е осигуряването на дезинфекция на болниците, учрежденията, обществените места, здравните пунктове и въобще на навсякъде, където има струпване на хора.

„Остава ни надеждата, че отговорността на всеки от жителите на общината и стриктното спазване на предприетите ограничителни мерки ще подпомогнат усилията на всички нас за справяне с трудната ситуация. Въпреки това сме длъжни да бъдем подготвени. В момент на кризи ние неведнъж сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си помагаме взаимно и да се справяме с далеч по-големи рискове и опасности. Сигурен съм, че с общи усилия, с готовността на всеки да помогне ще се справим с епидемията, която променя живота на целия свят“,казва в края на своето обръщение кметът на Кубрат. От Общинската администрация посочват и контакти за връзка с хора, които искат да се включат в доброволческата кампания. От местната управа уточниха, че желаещите трябва да посочат първо трите си имена, своите професионални умения и телефон за връзка. За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства.

Всеки желаещ може да се свърже с администрацията чрез електронната й поща [email protected] или на телефон: 0848 7 20 20.

Razgrad News призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе