Започнаха проверки по изпълнението на последната заповедта на Кмета на Разград свързана с битката с коронавируса

Служители в отдел „Опазване на обществения ред“ в Община Разград и РУ на МВР-Разград започнаха съвместни проверки във връзка с изпълнението на противоепидемичните мерки, обявени в Заповед 308/18.03.2020 г. на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, която бе издадена след заседанието на  Областния кризисен щаб за борба с Коронавируса в Област Разград на 17 март.

Инспекциите започнаха от общинския пазар. При първо посещение полицейските и общинските служители запознават със заповедта и предупреждават собствениците и работещите в търговските обекти, включени в заповедта, че трябва да затворят или да организират дейността си съобразно изискванията в заповедта. При следващо посещение на нарушителите се издава акт за административно нарушение, последван от наказателно постановление и санкция.

Търговците в обекти тип „бърза закуска“ приеха указанията и затвориха.

Проверката установи, че продавачите на плодове и зеленчуци са спазили изискванията за работа при строги санитарно-хигиенни условия, стоката е поставена през сергия и продукцията е завита, като клиентите нямат пряк достъп до нея.

Община Разград призовава не само икономическите субекти, а и гражданите да спазват разпорежданията в заповедите на Кмета и Министъра на здравеопазването, както и санитарно-хигиенните изисквания, описани в указанията на здравните власти, като не влизат повече от един в магазини и не излизат без необходимост по улиците.  

Проверките относно спазване на заповедите на Кмета във връзка с извънредното положение и въвеждането на противоепидемични мерки продължават.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе