Допълнителни мерки срещу коронавируса в Кубрат

Днес в заседателната зала на Община Кубрат се проведе заседание на кризисния общински щаб, съобщават от пресслужбата на местната администрация. На заседанието присъства ръководството на общинската администрация, начело с кмета Алкин Неби, представители на МВР и РЗИ, кметовете на кметства, представители на общински предприятия, представители на доброволческите формирования в общината и други.

Относно кризисната ситуация в страната пред присъстващите бе направен отчет от който стана ясно, че към момента на територията на общината не са регистрирани случаи с COVID-19. Пред присъстващите бе представена и заповедта на здравния министър, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки, считано от днес. Бяха набелязани допълнителни мерки с оглед на ситуацията в община Кубрат. От днес се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки на съоръжения на открити и закрити обществени места и междублокови пространства и др., както и консумирането на храни и напитки в района на търговски обекти (маси, столове и пейки).

YouTube

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки в периода от 08.30 до 10.30 ч. Забранява се работата на вендинг автоматите за кафе, разположени на открито и закрито на територията на цялата община До второ нареждане се забранява продажбата от пекарни и баничарници, дюнерджийници и кебапчийници и други подобни, чиято продукция не е фабрично пакетирана. Обредните дейности ще се изпълняват при засилени мерки на превенция ( сватбите в Ритуалната зала те ще се провеждат в присъствието на длъжностно лице по гражданско състояние, като ще се явяват единствено младоженците и техните свидетели). В срок до 24-ти март ще се извършват проверки от длъжностни лица, определени със заповед на кмета на всички търговски обекти във връзка със спазването на въведените противоепидемични мерки на територията на общината. При констатиране на нередности ще се сезират РЗИ – Разград, Районото полицейско управление в Кубрат и Българската агенция по безопасност на храните.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе