Как да изберете перфектния хотел за вашата почивка?

Има толкова много хотели и курорти по света и всяка година се отварят още и още. От малък бутик до 5-звездни луксозни вериги, лукс с висок стил до курорти с ол инклузив, има безброй фактори, които трябва да имате предвид при избора на хотел. Където и да останете, със сигурност не искате да прекъснете пътуването си, така че едва ли искате да вземате необмислено решение. Ето защо вижте тези безценни съвети да изберете перфектния хотел за вашата почивка.

Размер на стаята

YouTube

Не всички хотелски стаи са създадени еднакви, особено ако това е исторически хотел в сграда от 18 век. Стаята с добър размер започва от  около 37 кв.  метра. Определението за стая с добри размери също зависи от това на кой континент се намирате! Хотелските стаи в Европа са известни с доста по-малко пространство от другите дестинации.

Бани

Някои хотелски бани са с размерите на малък апартамент. Други се усещат претъпкани дори и само с един човек в тях. Когато избирате хотел, не забравяйте да попитате за размера на банята. Искате ли отделен душ и вана? Никак не е зле да го уточните, за да няма изненади след това.

Стил

Хотелите наистина променят стила до следващото ниво през последните години. Забравете какво сте виждали досега. Някои хотели имат много традиционно усещане – помислете, че Луи XV с неговите позлатени мебели в Париж или стъклени полилеи от Мурано във Венеция са били наоколо. Други пък предпочитат шик, модерен външен вид с много висок дизайн. Остри линии, свежи бели и контрастни цветове са доста използван трик.

Достъпност

Хотелите в Съединените щати трябва да спазват строги ADA изисквания (Закон за хората с увреждания), но това не е така за останалия свят. Уведомете вашия съветник за пътуване за всички проблеми, свързани с мобилността, дори ако те не изглеждат много. Малки асансьори (или без асансьори), калдъръмени пътеки, душове с голям праг или стая, разположена в далечния край на сградата, може да се окаже много по-голям фактор, отколкото осъзнавате, особено ако имате някакви двигателни проблеми.

Размер

Има очарователни 12-стайни, семейни имоти, огромни 300+ курортни стаи и всичко между тях. Всеки размер има своите плюсове и минуси. По-малък бутиков имот може да има по-персонализирано обслужване и да се чувствате сякаш отсядате в нечий дом. Поради големината обаче може да не предлага съоръженията на голям имот като огромен СПА или фитнес център. По-голям хотел, особено петзвездните имоти, ще има всички екстри, за които можете да си помислите. Когато влезете в мега хотелите, обаче, често можете да намерите по-добра цена, но да загубите персонализираните щрихи. Ако сте отседнали в такъв хотел, не забравяйте да проверите дали в него не се случва голямо събитие, за да съвпаднете с някоя голяма международна конференция и да не се окажете спътник в свободното си време с  море от посетители на бизнес събитие.

Изглед

Важен ли е изгледът за вас? Помислете колко време искате да прекарате в стаята си и дали си струва да платите отгоре, докато избирате хотел. Някои клиенти нямат нищо против да плащат повече, за да се насладят на залез над Карибите от частния си балкон, докато други предпочитат да спестят пари в стаята и да прекарват повече време на плажа.

Местоположение

Местоположението е всичко, особено в градски имот. Имайте го предвид!

Удобства в хотела

Имате ли нужда от услуги за гледане на деца, фитнес зала 24/7, басейн или СПА център за пълно обслужване? Разберете какво предлага хотелът, когато разглеждате имоти, за да сте сигурни, че сравнявате ябълки с ябълки.

За хубав хотел в близост до Bанско може да посетите Terra Complex – https://terracomplex.com/ Пожелаваме ви една страхотна и незабравима ваканция!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе