Как ремонтът на кухнята да не се превърне в кошмар

Рано или късно, на всеки се налага да направи ремонт. Независимо дали се нанасяте в мечтания и дълго чакан нов дом, или просто искате да освежите старата кухня, обикновено това е свързано с много стрес, непредвидени ситуации и понякога пълно разочарование.

За да не попадате в тази меко казано неприятна ситуация, е нужно добре да обмислите и планирате всички детайли, преди да пристъпите към осъществяването на ремонтните дейности. За да не се превръщат няколко месеца от живота Ви в непрестанен кошмар с участието на майстори, неправилно подбрани мебели и много изхарчени средства, в тази статия сме подбрали няколко полезни съвета, които ще Ви бъдат от помощ. Вижте кои са те:

YouTube

Ремонт или освежаване – от какво наистина се нуждаете?

На първо място, необходимо е да си отговорите на този важен въпрос. Ремонтът и освежаването са две различни неща, които изискват различен бюджет, време за изпълнение и постигат различни резултати. Ремонтът обикновено е свързан с основно премахване на мебели, стени и подобни настилки и замяната им с нови такива.

Освежаването е концентрирано в премахване на само една част от тези неща – тези които в най-голяма степен имат нужда от подмяна. Помислете кое отговаря на Вашите нужди, бюджет и време, с което разполагате. Понякога малки промени като замяната на старата кухненска мивка с нова, може да направи наистина голяма разлика. Ако и Вашият случай е такъв, разгледайте голямо разнообразие от висококачествени мивки на https://www.fat-bg.com/.

Определете бюджета си

След като вече сте решили дали ще направите цялостен ремонт, или частично освежаване, идва ред на един много важен детайл, а именно бюджетът. Помислете и направете списък с всички неща, които ще Ви струват пари. Това включва материалите, майсторите, къртене на стени (ако е необходимо), новите уреди и мебели, инсталирането им, доставки. Включете в този списък дори и неща, които Ви се струват като дребни суми, тъй като натрупвайки се, те може да утежнят бюджета Ви значително.

От какво може да спестите?

В случай, че разполагате с ограничени средства, тогава определете кое за Вас е приоритетно и отделете по-голяма сума за закупуването му. Ако Вие или Ваши близки се справят добре с шпакловането, лепенето на тапети или сглобяването на мебели, тогава направете тези неща сами, вместо да наемате и плащате на майстор. Но ако нямате тези умения, по-добре не експериментирайте, поне с желанието си да спестите пари, може да си докарате още по-големи разходи, за да поправи някой това, което вече сте свършили. Най-добрият съвет, който може да Ви дадем, е винаги да търсите най-оптималното съотношение между цена и качество.

Доброто планиране е в основата на всеки успешен ремонт

Доброто планиране е изкуство, което изисква дълго време за усвояване. Все пак, ако досега не Ви се е налагало да организирате ремонт, първо уточнените колко време възнамерявате да продължи ремонтът. След това разделете го на отделни малки дейности и отбележете поредност и  срок, в който трябва да са готови. Така лесно ще може да следите изпълнението му. Съветваме Ви все пак да отделите няколко допълнителни дни за извънредни ситуации. Добре е преди да стартират дейностите, да поръчате и да се снабдите с материали или мебели, които изискват предварителна поръчка.

Ако не сте сигурни или не може да прецените сами, по-добре е да се обърнете към специалист, който да Ви консултира. Обикновено това е майсторът, на който ще се доверите да преобрази Вашата кухня. Направете добро предварително проучване относно екипа и се уверете в техните способности. Много хора се оплакват, че не са попаднали на правилните майстори и това им е коствало излишни нерви и финанси. Най-добре се допитайте до близки и познати, които вече са минали по този път и са останали доволни от екипа, извършил ремонта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе